ΣΕ συνεδρίασή της η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου, ενέκρινε ποσό ύψους 24.800 ευρώ για εργασίες καθαρισμού στο Αρχαίο Όρραον που βρίσκεται μεταξύ των ορίων Γυμνοτόπου και Γοργομύλου Δήμου Ζηρού Πρέβεζας.
Με την τεχνική έκθεση που κατατέθηκε και περιλαμβάνεται στους όρους δημοπράτησης, προβλέπεται η κοπή και απομάκρυνση δένδρων και θάμνων πολύ μεγάλων αλλά και μεσαίου μεγέθους που βρίσκονται εντός αλλά και περιμετρικά του κάστρου κάνοντας την πρόσβαση αρκετά δύσκολη, ενώ παράλληλα σχηματίζεται αντιαισθητική εικόνα. Κι όλα αυτά σε ένα σημαντικό μνημείο της αρχαιότητας που προκαλεί έντονο ενδιαφέρον ακόμα και από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα Πα- νεπιστημίου της Γερμανίας.
Αρχαιολόγοι του επισκέπτονται σχεδόν κάθε χρόνο το Αρχαίο Όρραον μελετώντας τα χαρακτηριστικά δόμησης, ενώ παράλληλα δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην εξασφάλιση του φωτισμού, κάτι που ανέφεραν σε ρεπορτάζ του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» πριν δύο χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, ο Αλ. Καχριμάνης επισήμανε ότι για τις εργασίες «έχει τη σύμφωνη γνώμη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, η οποία μά- λιστα – σύμφωνα με τον ίδιο – τόνισε πως μόνο η Περιφέρεια μπορεί να φέρει εις πέρας ένα τέτοιο έργο».
Άξιον μνημόνευσης είναι το γεγονός ότι σε μια προσπάθεια ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του Όρραον, ο πολιτιστικός Σύλλογος Γυμνοτόπου «Πάτερ Κοσ- μάς» ανεβάζει κάθε καλοκαίρι θεατρικές παραστάσεις με το θεατρικό τμήμα που διαθέτει αλλά και σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ