Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024 πρόκειται να διενεργηθεί Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων, έτους 2023, με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.
«Σκοπός της έρευνας – όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της – είναι η συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά με τη διάρθρωση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και των ειδικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και την απασχόληση του αγροτικού πληθυσμού σε αυτές.
Η έρευνα διενεργείται βάσει κοινοτικής νομοθεσίας, με ενιαία πρότυπα και μεθόδους σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ. Σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία η παροχή στοιχείων στην ΕΛΣΤΑΤ είναι υποχρεωτική και οι πληροφορίες που δίνονται είναι εμπιστευτικές. Το ερωτηματολόγιο μπορεί να συμπληρωθεί με δύο τρόπους: Ο πρώτος τρόπος είναι η αυτό – συμπλήρωση του ερωτηματολογίου από τον κάτοχο της εκμετάλλευσης, μέσω ιστοσελίδας. Ο δεύτερος τρόπος είναι η συμπλήρωσή του με τη βοήθεια ερευνητή της ΕΛΣΤΑΤ, κατόπιν ραντεβού.
Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν είναι απαραίτητα για την χάραξη της Αγροτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, τον καθορισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ. Ειδικά τα στοιχεία αυτά καλύπτουν σημαντικές ανάγκες σε στατιστική πληροφόρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ.
Επιπλέον πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, www.statistics.gr».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ