Αντιπρόεδρος στην επιτροπή κοινωνικών θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου εκλέχτηκε ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος ΟΛΟΝ – Τόπος να Ζεις» Στέφανου Ζούμπα, ο περιφερειακός σύμβουλος Άρτας Άλκης Παπαχρηστάκης (φωτο).
«Η επιτροπή κοινωνικών θεμάτων ασχολείται με μεγάλο εύρος αποφάσεων και την έχουν ανάγκη όλοι οι πολίτες και οι Περιφερειακές Ενότητες» επισημαίνει ο κ. Παπαχρηστάκης, ο οποίος αναφερόμενος στην σύστασή της κάνει γνωστό ότι αποτελείται από 11 μέλη (10 περιφερειακούς συμβούλους και τον περιφερειάρχη Ηπείρου) και παίρνουν αποφάσεις για διάφορα θέματα.
«Οι αρμοδιότητες της επιτροπής – σύμφωνα με τον ίδιο- έχουν ως εξής: Λήψη αποφάσεων για ζητήματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών υγείας, την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας των πολιτών. Εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης δημόσιας υγιεινής και αγωγής υγείας. Υποβολή προτάσεων και λήψη αποφάσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας ή και την δημιουργία νέων κοινωνικών δομών.
Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση ζητημάτων κοινωνικής μέριμνας που ανακύπτουν από φυσικές καταστροφές. Συντονισμός δράσεων και λήψη αποφάσεων που αφορούν προγράμματα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για ζητήματα που αφορούν τη μεταναστευτική πολιτική, τις εργασιακές σχέσεις, την απασχόληση και εν γένει την στήριξη κοινωνικών ευπαθών ομάδων, έγκριση και λήψη αποφάσεων για εκπαιδευτικά προγράμματα και για άσκηση πρακτικής εκπαίδευσης στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, λήψη αποφάσεων για ζητήματα που αφορούν την Ηπειρωτική Αποδημία. Κι ακόμα αποφάσεις που αφορούν ζητήματα ισότητας των δύο φύλων, για συνεργασία, αδελφοποιήσεις με άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας και αλλοδαπής και κοινωνικά ζητήματα».
Σε δήλωσή του, αναφέρει: «Ευχαριστώ δημοσίως όλα τα μέλη της επιτροπής κοινωνικών θεμάτων που με στήριξαν και με εξέλιξαν ομόφωνα στη θέση του αντιπροέδρου. Δεσμεύομαι να σταθώ αρωγός στην επιτροπή και με τη βοήθεια όλων να ενισχύσουμε και να αναβαθμίσουμε το ρόλο της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ