«Την λάθος επιλογή της Δημοτικής Αρχής να μεταφέρει την υπηρεσία της Κοινωνικής Μέριμνας από το προσβάσιμο σε όλους ισόγειο του Δημαρχείου στο κτήριο της οδού Ορλάνδου, καυτηρίασε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η Ανθή Τόλη, γυμνάστρια ειδικής αγωγής» αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου ο συνδυασμός «Αρτινών Συνεργασία» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη.
Στη συνέχεια επισημαίνονται τα όσα ανέφερε η δημοτική σύμβουλος που έχουν ως εξής: «Η εμπάθεια της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην πρώην Δημοτική Αρχή είναι τόσο μεγάλη που βάζει σε δυσχερή θέση ολόκληρες κοινωνικές ομάδες. Θα περίμενε κανείς από τη νέα Δημοτική Αρχή που ανδρώθηκε πολιτικά μέσα από την παράταξή μας να έχει μεγαλύτερη πολιτική γενναιοδωρία. Συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο. Η Δημοτική Αρχή του Χρ. Σιαφάκα έχει τόση εμπάθεια που δεν διστάζει να μετακινήσει ολόκληρες υπηρεσίες προκειμένου να δείξει με κάποιο τρόπο ότι κάνει κάτι διαφορετικό. Όμως, την εμπάθεια αυτή την πληρώνουν οι συμπολίτες μας ΑμεΑ, αφού το κτήριο της Ορλάνδου, στο οποίο μεταφέρθηκε η Κοινωνική Μέριμνα, δεν πληροί τις προϋποθέσεις προσβασιμότητας για άτομα ΑμεΑ. Ταυτόχρονα, το κτήριο δεν διαθέτει εύκολο πάρκινγκ για όλους τους δημότες, όπως υπήρχε στο ισόγειο του Δημαρχείου».
Παιδικοί σταθμοί
Στην παρέμβασή της η Ανθή Τόλη, αναφέρθηκε και στον παιδικό σταθμό Φιλοθέης, ο οποίος – όπως είπε – υπολειτουργεί, ενώ τίθεται και ερώτημα εάν θα συνεχίσει να λειτουργεί ο παιδικός σταθμός Αγίου Σπυρίδωνα, καθώς και για τα προβλήματα που υπάρχουν στην κεντρική θέρμανση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο.
Δίκτυο ύδρευσης
Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Χρηστούλης, αναφέρθηκε στο τμήμα του Open Mall που είναι υπό εξέλιξη και στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Τόνισε συγκεκριμένα: “Εμείς στο πρώτο τμήμα του Open Mall προς Άγιο Γεώργιο είχαμε προνοήσει να αντικαταστήσουμε και το παλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης. Αυτό θα πρέπει να γίνει και στο έργο που υλοποιείται τώρα”».
Καθαριότητα
Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Παντελής Κωλέτσος καυτηρίασε το θέμα της αποκομιδής απορριμμάτων και της συντήρησης των αγροτικών δρόμων, η οποία είναι τουλάχιστον πλημμελής.
Τόνισε χαρακτηριστικά: “Μας είχατε φάει τα αυτιά για το επίπεδο της καθαριότητας στην πόλη. Είχατε πει σε όλους πως σε 15 ημέρες θα κάνετε την πόλη και τα χωριά να αστράφτουν. Αφήσαμε κληρονομιά στους Αρτινούς έναν σύγχρονο στόλο καθαριότητας και παρόλα αυτά δεν έχετε λύσει κανένα πρόβλημα. Θέλετε να σας πω πόσα τηλέφωνα δέχομαι καθημερινά από πολίτες για τα προβλήματα καθαριότητας και συντήρησης αγροτικών δρόμων;”».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ