«Σε μια κατάμεστη αίθουσα, με εγκάρδιες ευχές και όρεξη για νέες πρωτοβουλίες, έκοψε η “Αρτινών Συνεργασία” την πίτα της, το πρωί της Κυριακής. Ο πατήρ Ιωάννης ευλόγησε την εκδήλωση και τους παρευρισκόμενους, με τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης, Χρήστο Τσιρογιάννη, να παίρνει αρχικά τον λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση την οποία ο συνδυασμός εξέδωσε.
Ο πρώην δήμαρχος, τόνισε: «Η σημερινή πολυπληθής παρουσία αποδεικνύει ότι είμαστε ενωμένοι και δυνατοί. Είμαστε εδώ στηρίζοντας και τιμώντας μια παράταξη που έδωσε δύσκολες μάχες από την πρώτη μέρα που δημιουργήθη- κε. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια τίποτα δεν μας χαρίστηκε, τίποτα δεν βρήκαμε έτοι-μο. Μέσα από την παρουσία μας στα δημόσια πράγματα – τις νίκες και τις ήττες – έχουμε αποδείξει ότι απόντες από τα προβλήματα και τις προσδοκίες της Άρτας δεν υπήρξαμε ποτέ. Και δεν έχου- με σκοπό να είμαστε απόντες ούτε τώ- ρα, ούτε στο μέλλον. Είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα και για τα ωραία».
Ο Χρήστος Τσιρογιάννης έκανε ειδική αναφορά «στην περηφάνεια που πρέπει να διακρίνει κάθε μέλος αυτής της παράταξης για όσα πετύχαμε μέχρι τώρα και για όσα θα πετύχουμε στο μέλλον. «Έχουμε αφήσει ένα σημαντικό αποτύπωμα στην Άρτα της νέας εποχής και αυτό το αποτύπωμα θα συνεχίσει να φαίνεται και τα επόμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αφού αφήνουμε και παρακαταθήκη σημαντικών έργων στην νέα Δημοτική Αρχή που ήδη υλοποιούνται, αλλά και έργα με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και ώριμες μελέτες».

Οργανωτική επιτροπή και θεματικές ενότητες

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι συστήνονται Οργανωτική Επιτροπή και Θεματικές Επιτροπές, υπογραμμίζοντας ότι «θα δουλέ- ψουμε σκληρά μέσα αλλά και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια».
Ως προς αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την πρόθεση της παράταξης και των στελεχών της όχι μόνο να υπερασπισ-τούν όσα έχουν γίνει, αλλά να ασκήσουν και εποικοδομητική αντιπολίτευση προς το δημόσιο συμφέρον, αποδεικνύει και η απόφαση να συσταθεί Οργανωτική Επιτροπή και Θεματικές Επιτροπές. Έχουμε συνείδηση και των δυνατοτήτων μας αλ- λά και των υποχρεώσεων μας ως αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου. Γι’ αυ- τό και είμαστε έτοιμοι, από άλλο μετερίζι, να δουλέψουμε σκληρά και συγκροτημένα, με αφοσίωση στην πόλη και τα χωριά μας. Θα δουλέψουμε σκληρά μέσα αλλά και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια, μέσα στην κοινωνία και μαζί με την κοινωνία, ώστε να πιέσουμε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει με έργα ουσίας και όχι βιτρίνας. Με έργα που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου, όχι σε άρτον και θεάματα».

Το λόγο στα στελέχη της παράταξης: η εποχή που είμασταν τα εύκολα θύματα ενός πολιτικού bulling έχει τελειώσει

Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του δημάρχου, τον λόγο πήραν οι δημοτικοί σύμβουλοι, τα στελέχη και οι φίλοι της παράταξης, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, τόνισαν: «Θα είμαστε παντού όλο το επόμενο διάστημα, δεν έχουμε σκοπό να κλειστούμε στα γραφεία και στον καναπέ του σπιτιού μας, ούτε να γίνουμε τα εύκολα θύματα ενός πολιτικού bulling, όπως αυτό που ζήσαμε κάποιοι από εμάς στην προεκλογική περίοδο».
Ο ίδιος ο επικεφαλής τόνισε: «Σε ότι με αφορά, είμαι αποφασισμένος να παραμείνω στα δημόσια πράγματα του τόπου μας και του νομού μας, ασκώντας με υπευθυνότητα τον ρόλο που μου ανέθεσαν οι πολίτες. Στεκόμαστε απέναντι στη διοίκηση, στα θέματα που κρίνουμε ότι θίγεται το συμφέρον της πόλης. Στεκόμαστε, όμως, αρωγοί στα ζητήματα στα οποία η διοίκηση προωθεί τις σωστές λύσεις».

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος: Κάναμε λάθη αλλά σταθήκαμε ψηλά πετυχαίνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό πρώτου γύρου, παρά την απίστευτη λασπολογία

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης δεν παρέλειψε να κάνει και μια δημόσια αυτοκριτική και αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος.
Σημείωσε: «Προφανώς και κάποια πράγματα δεν έγιναν σωστά. Το πρώτο – και σ’ αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη – είναι ότι πίστεψα πως η φιλοδοξία να πάει μπροστά η Άρτα είναι μεγαλύτερη από την προσωπική φιλοδοξία. Γι’ αυτό και ανοίξαμε πολλά θέματα, πολλές χρόνιες εκκρεμότητες, πιστεύοντας πως θα υπάρξει στήριξη και αντίστοιχη πρόοδος. Όμως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα και είχε δίκιο ο κόσμος που δυσανασχετούσε με τις καθυστερήσεις. Ωστό- σο, παρά τη μεγάλη πόλωση, την λασπολογία και τον ανοίκειο πόλεμο που δεχθήκαμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ποσοστό των εκλογών του Οκτωβρίου ήταν το μεγαλύτερο που είχαμε πάρει σε εκλογές πρώτου γύρου, ξεπερνώντας το 40% και αγγίζοντας τις 10.000 ψήφους».

Δέσμευση για δουλειά και συνεργασία: θα είμαστε τα μάτια και τα αυτιά της κοινωνίας που θέλει να πάει μπροστά χωρίς λαϊκισμούς
Τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης δεν παρέλειψαν να τονίσουν πως «μας περιμένει πολύ δουλειά για το καλό της Άρτας. Και αυτή η δουλειά θα είναι συνεργατική, συλλογική, από την οποία κανείς δεν θα αποκλειστεί και στην οποία θέλουμε την ενεργό συμμετοχή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ