«Με μεγάλη επιτυχία», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση Τύπου «ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας» και τον Σύλλογο Γυναικών Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη “Λένω Μπότσαρη” με κεντρική ομιλήτρια την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μίλησε με θέμα “Η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία”».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας», προστίθεται: «Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, στην οποία τιμήθηκε η κ. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, διδάκτωρ αρχαιολόγος, η οποία διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ). Διετέλεσε επίσης προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας επί σειρά ετών, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιο- τήτων Ιωαννίνων και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου “Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας”.
Χαιρετισμό απηύθυνε η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας κ. Θεοδώρα Κοντογιάννη, η πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας» δρ Κωνσταντίνα Νικολάου – Στύλιου, καθώς επίσης και η κ. Νεκταρία Στού-κα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Γ. Καραϊσκάκη “Λένω Μπότσαρη”.
Η υπουργός κ. Ζαχαράκη ανέπτυξε το θέμα για τη σύγχρονη γυναίκα με μεγάλη ευαισθησία και δυναμισμό, φωτίζοντας πολλές διαφορετικές πλευρές του. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις, που αποσκοπούν στη στήριξη της γυναίκας στον πολύ- πλευρο ρόλο της σήμερα, αλλά και ολόκληρης της οικογένειας.
Η κ. Παπαδοπούλου που παρέλαβε τιμητική πλακέτα από την πρόεδρο του Συλλόγου “Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας”, μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου να την ανακηρύξει σε επίτιμο μέλος για την πολυσχιδή προσφορά της στον πολιτισμό, την ανάδειξη των μνημείων της Άρτας και την συμβολή της στο έργο του Συλλόγου. Στην αντιφώνησή της αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας κατά τη διάρκεια της θητείας της, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ανασκαφικό έργο, συντήρηση και ανάδειξη των μνημείων της Άρτας και της ιστορίας τους.
Στην κ. Ζαχαράκη και την κ. Παπαδοπούλου προσφέρθηκαν συμβολικά δώρα ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού στο πρόσωπό τους. Ειδικότερα, εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου “Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας”, προσφέρθηκαν δύο πρωτότυπα ζωγραφικά σχέδια του Αρτινού ζωγράφου, αγιογράφου και εκπαιδευτικού κ. Βαγγέλη Μπόμ- πορη, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου, που ευγενικά διέθεσε για το σκοπό αυτό. Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Γ. Καραϊσκάκη “Λένω Μπότσαρη”, προσφέρθηκαν δύο καλάθια με τοπικά προϊόντα, ενδεικτικά του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς, ο δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, ο δή- μαρχος Δήμου Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, η διευθύντρια Eκπαίδευσης Ηπείρου κ. Μπέση, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Χαμπηλομάτη, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Βασιλείου, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γκολομάζος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας κ. Νικολάου, πρόεδροι Συλλόγων του νομού, μέλη των δύο συνδιοργανωτών Συλλόγων και πολλοί φίλοι τους και συμπολίτες.
Η εκδήλωση έκλεισε με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας και ευχές για υγεία, χαρές και πλούσια πολιτιστική δράση μέσα στο 2024. Η τυχερή που βρήκε το φλουρί της βασιλόπιτας παρέλαβε για δώρο ένα βιβλίο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ