ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ αρκετά λάθη που κάνει η Δημοτική Αρχή Αρταίων επί θεμάτων που οι σύμβουλοι καλούνται να ψηφίσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, γι’ αυτό και νομίζουμε ότι απαιτείται λιγάκι πρώτα να τα μελετούν. Άλλωστε νομική υπηρεσία υπάρχει και μπορούν να την συμβουλεύονται. Εκτός κι αν τη συμβουλεύονται και τα λάθη είναι δικά της.
ΣΤΗΝ συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης αίφνης, ανάμεσα στα άλλα, υπήρχε και το θέμα για σύσταση της επιτροπής διαχείρισης Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ο δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας ανακοίνωσε τρία ονόματα για την συγκρότησή της που δεν ήταν αιρετοί. Παρενέβη ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος συνέστησε να το ξαναδούν γιατί ενδεχομένως να απαιτείται συμμετοχή αιρετών. Απεδείχθη ότι όντως είχε δίκιο.

ΠΡΟΣ επιβεβαίωση ο κ. Τσιρογιάννης ζήτησε να δουν την προηγούμενη απόφαση, επί θητείας του, κάτι που έγινε από τον γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος την ήλεγξε, οπότε έσπευσαν προς διόρθωση. Μετά το λάθος ο δήμαρχος ανακοίνωσε εκ νέου τρία ονόματα αιρετών και παράλληλα τους αναπληρωτές τους. Με λιγάκι προσοχή παραπάνω θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

ΕΝ τω μεταξύ στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση είχε σημειωθεί το μέγα λάθος. Επρόκειτο για το θέμα που αφορούσε τον ορισμό του εντεκαμελούς ΔΣ της ΔΕΥΑΑ. Από πλευράς της πλειοψηφίας ο Χριστόφορος Σιαφάκας υπέδειξε μόνο άνδρες, οπότε τέθηκε ζήτημα ποσόστωσης των γυναικών, που αντί για τρεις και παραπάνω συμμετείχαν μόνο δύο. Ο Χρ. Τσιρογιάννης ήταν αυτός που είχε παρέμβει και πάλι, κάνοντας λόγο πως δεν θεμελιώνεται νομιμοποίηση του ΔΣ. Μόνο που δεν τον άκουσαν.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ, ωστόσο, να το πάρουν πίσω στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη όταν ο Χριστόφορος Σιαφάκας απέσυρε δύο άνδρες του συνδυασμού του, τοποθετώντας στο ΔΣ της ΔΕΥΑΑ αντιστοίχως δύο γυναίκες, ώστε να είναι σύννομη η ποσόστωση. Αν δεν το έκαναν θα τινάζονταν στον αέρα όλες οι αποφάσεις που θα λαμβάνονταν. Παράλληλα, ο δήμαρχος αντικατέστησε και μία γυναίκα πολίτη. Ας ακούν και κάναν… παλιό, βάζοντας στην άκρη εγωισμούς και εμπάθειες!

ΠΛΗΝ αυτών των δύο λαθών είχε προηγηθεί βεβαίως και το θέμα με τους δέκα αντιδημάρχους που ανακοινώθηκαν από τον δήμαρχο, ενώ στη Διαύγεια ανήρτησαν εννιά ονόματα. Χρειάστηκε να παρέλθουν κάμποσες ημέρες για να το «δέσουν» ότι δύνανται να τοποθετήσουν και δέκα. Ναι, αλλά όμως δεν απέφυγαν τον ντόρο.

ΚΑΙ δεν μιλάμε, βέβαια, για ένα ακόμα, αυτό δηλαδή της απόσυρσης του τέταρτου θέματος που ενώ ήταν αναγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη κατά την συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, είχε συζητηθεί ήδη στην προπερασμένη. Ας το πάρει το ποτάμι, γιατί όπως είπε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Πατήλας «λάθη γίνονται…». Και είναι ανθρώπινα, θα προσθέταμε εμείς. Αρκεί φυσικά να μην επαναλαμβάνονται.
ΚΑΙ μια και μιλάμε για τον Κώστα Πατήλα να πούμε πως αυτή τη φορά τα πήγε αρκετά καλά. Λειτούργησε ως πρόεδρος όλων των πτερύγων του Δημοτικού Συμβουλίου. Γερόλυκος της αυτοδιοίκησης είναι δεν έχουμε λόγους να αμφιβάλλουμε ότι θα προσαρμοστεί στα νέα του καθήκοντα, τα οποία άλλωστε ασκεί για πρώτη φορά.

ΘΑ σταθούμε, όμως, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων της περασμένης Τετάρτης, διότι οι συμπεριφορές κάποιων από τους αξιωματούχους της πλειοψηφίας δεν εισπράττονται και τόσο θετικά από συμπολίτες μας, με τους οποίους το κουβεντιάζουμε. Και εννοούμε συμπεριφορές έναντι κυρίως της μείζονος μειοψηφίας. Αυτοί, οι ευτυχώς λίγοι, ας αντιληφθούν ότι η δημοκρατία θα ήταν ακρωτηριασμένη αν δεν υπήρχε η άλλη άποψη. Και επί του προκειμένου η αντιπολίτευση.

ΑΦΟΡΜΗ παίρνουμε από τις απαντήσεις που κλήθηκε να δώσει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γεώργιος Καραγεώργος στο ερώτημα του πρώην δημάρχου για διακοπή συμβολαίων της επιχείρησης με προηγούμενους συνεργάτες αλλά και συμβασιούχους. Για την ουσία της απάντησης που ήταν ότι «έληξε η σύμβασή τους» αφιέρωσε κλάσματα δευτερολέπτου. Ενώ στο υπόλοιπο τρίλεπτο περίπου που τοποθετήθηκε θα πρέπει να ανέφερε με μπόλικη δόση υπαινισσόμενης εμπάθειας καμιά εικοσαριά φορές τις λέξεις «κύριε Τσιρογιάννη». Αν πάρει και δει το βίντεο ενδεχομένως και να αποτελέσει μάθημα… προς αποφυγή.

ΑΝΤΙ να χαίρονται που υπάρχει αντιπολίτευση, η οποία αρθρώνει λόγο, κάτι που νομίζουμε ότι αποτελεί και λαϊκή απαίτηση, ορισμένοι από την συμπολίτευση ενοχλούνται. Όπως για παράδειγμα ο αντιδήμαρχος Δημήτριος Τζιομάκης, ο οποίος παρεμβαίνοντας σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης και απευθυνόμενος στον πρώην δήμαρχο, απεφάνθη σε υψηλούς τόνους: «Ο Αρτινός λαός, κύριε Τσιρογιάννη, σας έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας…». Κι αν τον ξαναβρούν μπροστά τους σε εκλογές κι αν αλλιώς έρθουν τα πράγματα τι θα έχει να πει; Μάλλον θα χρειαστεί να διαβάσει ιστορία…

ΑΥΤΑ για την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μένουμε όμως στον Δήμο Αρταίων διότι έχουμε έναν καλό λόγο να πούμε για τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος – Κυκλικής Οικονομίας και Διαχείρισης Απορριμμάτων Λάμπρο Καρατζά. Όλη την πόλη και τα χωριά δεν τα φέραμε γύρω για να έχουμε μια συνολική εικόνα, όμως στη γειτονιά μας (Τρίγωνο) γίνεται καλή δουλειά.

ΑΛΛΑ για να γίνεται στο σημείο που αναφερόμαστε, γιατί όχι σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου. Τον Λάμπρο Καρατζά δεν έτυχε να τον γνωρίσουμε. Απ’ ότι δείχνει όμως εργάζεται με υπευθυνότητα και είθε έτσι να συνεχίσει.

ΚΑΙ κάτι τελευταίο. Καλόν είναι η Δημοτική Αρχή να λάβει σοβαρά υπόψη της την επιστολή που απέστειλε προς τον δήμαρχο Αρταίων η Ομάδα Ενεργών Πολιτών και Προστασίας Πρασίνου. Πίσω της βρίσκονται συμπολίτες μας με πραγματικό ενδιαφέρον αλλά και γνώσεις επί του θέματος.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ