«Την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης εντός των επόμενων ημερών για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι η χρέωση κάθε χειρουργείου θα προβλέπεται στην ΚΥΑ» επισημαίνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών νοσοκομείου Άρτας.
Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται: «Το κόστος λειτουργίας για τα απογευματινά χειρουργεία προβλέπεται από τα κλειστά ενο- ποιημένα νοσηλεία, η οποία προγραμματίζεται να εφαρμοστεί μέχρι και τον Μάρτιο σε όλα τα νοσοκομεία όπου οι ασθενείς θα καλούνται να διπλοπληρώνουν τόσο απευθείας από την τσέπη τους όσο και μέσω των ασφαλιστικών εισφορών τους.
“Για την κάθε επέμβαση έχουμε συγκεκριμένο τιμοκατάλογο. Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το ποσοστό που προβλέπεται στη συμμετοχή του και ο ασθενής αυτό που προβλέπεται στην ιδιωτική του συμμετοχή, όπως θα πλήρωνε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο”, ανέφερε ο υπουργός Υγείας.
Η πληρωμή των απογευματινών χειρουργείων αποτελεί απίστευτη βαρβαρότητα και εξευτελισμό. Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις έθεσαν τα πράγματα όπως είναι: Αν κάποιος δεν έχει να δώσει 7 και 8.000 ευρώ να πάει στο ιδιωτικό, θα μπορέσει με κάποιο τρόπο να βρει 2.000 με 3.000 ευρώ για να χειρουργηθεί το απόγευμα στο δημόσιο. Και έτσι, θα μειωθεί και η λίστα για τα δημόσια. Δηλαδή “αν έχεις χρήματα μπορείς και προσπερνάς τους υπόλοιπους που δεν έχουν χρήματα”».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ