«Καρναβαλικό πυρετό προετοιμασίας ανέβασε η Άτυπη Επιτροπή Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας ενόψει των ετοιμασιών για την μεγάλη παρέλαση που θα γίνει στις 9 Mαρτίου στην πόλη της Άρτας» αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου η εν λόγω Επιτροπή.
Στην ίδια ανακοίνωση, προστίθεται: «Η Άτυπη Επιτροπή απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες και σε όλους για μια δημιουργική συμμετοχή στο καρναβάλι του 2024, με κέφι, φαντασία και χιούμορ. Για πρώτη φορά φέτος θα στηθεί το “Στέκι του Καρναβαλιού” στο κέντρο της πόλης (Δημοτικό κατάστημα επί της οδού Σκουφά), που θα είναι ένας τόπος συνάντησης όλων των καρναβαλοεμπλεκόμενων και όχι μόνο, ένας τόπος ανταλλαγής καρναβαλο – ιδεών, ένας τόπος όπου οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώνουν συμμετοχή στις καρναβαλικές δράσεις και θα βρίσκουν με έναν μαγικό τρόπο καρναβαλικά θέματα και ιδέες! Grand opening 24 Φεβρουαρίου μετά την πατινάδα!
Οι αποκριάτικες δράσεις που έχουν προγραμματισθεί είναι: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, 12 το μεσημέρι, μία μέρα πριν την έναρξη του Τριωδίου, διοργανώνεται η Πατινάδα στο κέντρο της πόλης, με την συνοδεία των krotalarta. Όλοι οι καρναβαλιστές παρελαύνουν με μαύρα ρούχα και ευφάνταστα καπέλα!
Την Τσικνοπέμπτη (7 Μαρτίου), 8 το βράδυ, διοργανώνεται η ΠΥΡ – ομάδα στο κέντρο της πόλης. Όλοι οι καρναβαλιστές παρελαύνουν με κόκκινες κάπες, κόκκινα καπέλα και αναμμένες δάδες, δημιουργώντας μια υπέροχη καυτή ατμόσφαιρα.
Σάββατο 9 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, η οποία εδώ και 42 χρόνια έχει γίνει πλέον θεσμός και τα τελευταία χρόνια πόλος έλξης για θεατές από τις γύρω περιοχές. Σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια υπάρχει η συνεργασία και η αρωγή του Δήμου Αρταίων, του Επιμελητηρίου Άρτας καθώς και επιχειρηματιών της πόλης.
Από το 1982 όπου μια ομάδα δημιουργικών γυναικών ξεκίνησε το Καρναβάλι Άρτας ως αμιγώς γυναικείο, το 2015 έγινε μεικτό και καταφέραμε μέχρι σήμερα όχι μόνο να αντέξει στη φθορά του χρόνου, αλλά να έχει μια ανοδική πορεία. Η πόλη μας γίνεται πλέον πόλος έλξης για αποκριάτικες εξορμήσεις. Tιμής Ένεκεν στις γυναίκες που το ξεκίνησαν και το κράτησαν ζωντανό, ο τίτλος παρέμεινε “Καρναβάλι Γυναικών Άρτας”.
Για δηλώσεις συμμετοχής στη σελίδα μας στο facebook: Καρναβάλι Γυναικών Άρτας».
Για την Άτυπη Επιτροπή Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας υπογράφουν οι: Κική Μανοπούλου, Ελευθερία Αλίβερτη, Μιμίκα Αξιώτη, Παναγιώτα Μασίνα, Λίτσα Ζάγκλη, Κυριακούλα Κουτσούμπα, Βαγγελιώ Μπρισένιου, Μάρω Νάκα, Μελίντα Πανταζή, Λιλή Πανταζή, Νατάσα Σούλη, Ντίνα Σκανδάλη, Λαμπρινή Σταμούλη -Τρομπούκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ