ΤΗΝ προσεχή Τρίτη 13 Φεβρουαρίου η Άρτα υποδέχεται τον παγκοσμίως διακεκριμένο φυσικό του CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών) και καθηγητή του Πανεπιστημίου Πίζας Ιταλίας Guido Tonelli, ο οποίος θα μιλήσει σε εκδήλωση στην αίθουσα του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» 8:30 το βράδυ.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν τέσσερις φορείς, ήτοι: Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ», Αστρονομίας και Διαστήματος «Αστρολάβος», Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας και οι εκδόσεις «Διόπτρα». Η ομιλία του Guido Tonelli αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είναι ο επιστήμονας που συνέβαλε τα μάλα στην ανακάλυψη του μποζονίου του Χιγκς ή όπως επικράτησε να λέγεται του «Σωματιδίου του Θεού».
Ο κορυφαίος φυσικός πρόκειται να ταξιδέψει την Τρίτη το πρωί με αεροπλάνο από την Αθήνα στα Ιωάννινα, απ’ όπου και θα έρθει στην Άρτα, με το πρόγραμμά του να είναι αρκετά ασφυκτικό, καθώς την άλλη μέρα θα πρέπει να ταξιδέψει και πάλι στην Αθήνα όπου θα μιλήσει στο Αστεροσκοπείο, από το οποίο είναι προσκεκλημένος. Το γεγονός αυτό επομένως καθιστά την εκδήλωση στην πόλη μας ιδιαίτερα σημαντική και από τις κορυφαίες που έχουν πραγματοποιηθεί διαχρονικά.
Περιττό μάλιστα να πούμε ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή η αποδοχή της πρόσκλησης και τιμή, βεβαίως, που θα βρεθεί ανάμεσά μας. Ως εκ τούτου πολλά τα εύγε για την πρωτοβουλία των φορέων και την ευτυχή κατάληξη ώστε να ακούσουμε δια ζώσης τα όσα θα πει ο σπουδαίος αυτός εκπρόσωπος των φυσικών επιστημών. Χωρίς, εξάλλου, να παραγνωρίζεται και η συμβολή της Κατερίνας Φαντσέλο, της Ιταλίδας συζύγου του προέδρου του «ΣΚΟΥΦΑ» Νίκου Μπανταλούκα, αρχιτέκτονα, που είναι αγαπημένη φίλη του Guido Tonelli και της συζύγου του από τα μαθητικά ακόμα χρόνια στη γείτονα χώρα.
Πρώτα η Άρτα, λοιπόν, και μετά ομιλία στο Αστεροσκοπείο. Αν μη τι άλλο μεγάλη η επιτυχία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ