ΚΟΝΤΑ στα 400 μέλη και φίλοι εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ Άρτας ότι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση κοπής πίτας στο καφέ «Βυζάντιο» την περασμένη Παρασκευή, στην οποία μίλησε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή, αλλά και για τα χαρακτηριστικά της συντροφικότητας που κυριάρχησαν.
Προηγουμένως ο κ. Χριστοδουλάκης παρέστη σε συνάντηση μεταξύ των μελών της ΝΕ στα γραφεία του κόμματος, ενώ αμέσως μετά, στον ίδιο χώρο, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στην οποία παρόντα ήταν ο ART TV και ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ». Το υψηλά ιστάμενο κεντρικό στέλεχος αφιέρωσε μεγάλο μέρος στις κινητοποιήσεις των αγροτών, τον αγώνα των οποίων, όπως ανέφερε στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.
Την εισήγησή του ξεκίνησε με τη σημερινή πολιτική συγκυρία, την οποία χαρακτήρισε «ιδιαίτερη», εξηγώντας ότι «βρισκόμαστε λίγο μετά από διπλές εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές και λίγο πριν τις ευρωεκλογές». «Λέω ιδιαίτερη» επισήμανε ο ίδιος «διότι υπάρχει μια ευρύτερη αναδιαμόρφωση των συνθηκών του πολιτικού μας συστήματος, στις οποίες στο ΠΑΣΟΚ καλείται να παίξει έναν κεντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο.
Υπάρχει σήμερα ένα έλλειμμα στην κοινωνία, μιας πειστικής αντιπρότασης διακυβέρνησης απέναντι στην πολιτική της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Σ’ αυτό, λοιπόν, το έλλειμμα θέλουμε και μπορούμε να πείσουμε στην πράξη ότι το δικό μας πολιτικό αφήγημα μπορεί προοπτικά να γίνει μαζικό, πλειοψηφικό και κυβερνητικό. Σ’ αυτήν, ακριβώς την κατεύθυνση δίνουμε τη μάχη της εσωστρέφειας και της επεξεργασίας των πολιτικών μας θέσεων, πιάνοντας τα ζητήματα εκείνα που κατά την προσωπική μας άποψη αποτελούν την καρδιά της καθημερινότητας των δικών μας πολιτικών και κοινωνικών προτεραιοτήτων.
Πρόκειται για τα θέματα της ακρίβειας όπου τα εξωγενή αίτια συνδέονται πλέον άμεσα με την προβληματική εγχώρια διαχείριση, δημιουργώντας ένα πολύ δυσμενές τοπίο για την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο περιθώριο συστηματικής απαξίωσης όλων των ελεγκτικών μηχανισμών που οδηγούν άμεσα ή έμμεσα σε σοβαρά επίπεδα κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, στην αγορά, τα οποία βιώνουμε καθημερινά στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με την απουσία οποιασδήποτε βούλησης να αντιμετωπιστούν τα θέματα αυτά στην πράξη».
Λόγο έκανε, επίσης, για την πολιτική των υψηλών έμμισθων φόρων που έχουν το στοιχείο της κοινωνικής αδικίας, αλλά και για τα σοβαρά θέματα διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους και τις στρεβλώσεις που ξεκινούν από την ίδια την οικονομική αγορά. Μετεξελίσσονται και μεταφράζονται στις εργασιακές σχέσεις και την αγορά εργασίας, όπου η κυβερνητική πολιτική επενδύει σε μια ευελιξία που δεν δύναται να διασφαλίσει την ασφάλεια στον εργαζόμενο.

Αγροτική πολιτική
Αναφερόμενος στο επίκαιρο θέμα των ημερών που είναι ο αγροτικός ξεσηκωμός και την σειρά αιτημάτων που προβάλλονται, ο κ. Χριστοδουλάκης επισήμανε την τεράστια ολιγωρία της κυβέρνησης, την οποία, όπως είπε, αναγνώρισε πάρα πολύ καθυστερημένα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός με μια πλασματική επικοινωνιακή – υποκριτική θα έλεγα εγώ – ευθιξία, η οποία δεν καταλήγει στην πράξη στα απαιτούμενα μέτρα για πραγματική στήριξη του αγρότη.
«Το κόστος παραγωγής» τόνισε «έχει αυξηθεί κατά 40% τα τελευταία τρία χρόνια και μιλάω για τα φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, ενέργεια, ρεύμα, πετρέλαιο. Ο κίνδυνος κατασχέσεων αγροτικής και γεωργικής γης είναι υπαρκτός λόγω αυξημένων οφειλών σε εφορεία, ΕΦΚΑ, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία…».
Όσον αφορά τα μέτρα που θα μπορούσαν να παρθούν, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Επιστρο-φή του ΦΠΑ αποδυναμώνοντας τους αγρότες από τα βάρη, μείωση φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και η ισοστάθμιση του ΦΠΑ στην αγορά των προϊόντων των αγροτών σε σχέση με την πώληση που η αντιστοιχία που υπάρχει 6% και 13% κάνει τους αγρότες σήμερα να χάνουν».

Ερημοποίηση υπαίθρου
Ψηλά στην ατζέντα ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έθεσε και την ερημοποίηση της υπαίθρου που συνδέεται, όπως σημείωσε «με την δημογραφική διάσταση και την – δυστυχώς – και στο νομό Άρτας σοβαρή μείωση του πληθυσμού που απορρέει από την τελευταία απογραφή».
Την μείωση πληθυσμού απέδωσε «στα κρίσιμα θέματα των υποδομών που δεν προχωρούν, στις οικονομικές ευκαιρίες που οφείλου- με να δώσουμε στους πολίτες και ειδικά στους νέους ανθρώπους της περιοχής για να μείνουν στον τόπο τους ώστε να μην αναγκαστούν να οδηγηθούν είτε στη μετανάστευση είτε στη αστικοποίηση».

Για ευρωεκλογές
«Το ΠΑΣΟΚ έχει κατορθώσει να εγγράψει μια σοβαρή ενίσχυση της δυναμικής του με άξονα και την πολιτική μας πρόταση και τις τεκμηριωμένες θέσεις μας αλλά και την εξωστρέφειά μας στην κοινωνία. Στοχεύουμε να δουλέψου-με συστηματικά ώστε ο συσχετισμός των ευρωεκλογών να στέλνει ένα κρίσιμο μήνυμα», υπογράμμισε αναφερόμενος στις ευρωεκλογές.
Το μήνυμα αυτό – είπε – είναι το εξής: «Ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών η Ελληνική κοινωνία θα έχει δύο κυβερνητικές επιλογές με διαφορετικό πρόσημο και με διαφορετικές προτεραιότητες. Θα προσπαθήσουμε η δική μας κυβερνητική πρόταση να είναι πειστική πολιτικά, τεκμηριωμένη προγραμματικά και με συσχετισμούς έναρξης και αναφοράς τέτοιους που να πείθουν ότι μπορεί στην πράξη να γίνει μαζική και πλειοψηφική. Αυτή είναι η μάχη που θα δώσομε όλοι. Θα τη δώσουμε συντεταγμέ- να και με ενότητα και πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο, το οποίο θα μπορεί να μας δικαιώσει».

Ερωτήσεις – απαντήσεις
Κληθείς από την δημοσιογράφο του ART TV Βίκυ Ευαγγελίου να σχολιάσει τα μέτρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε για τους αγρότες, απάντησε: «Εμείς τουλάχιστον νομίζουμε ότι δεν είναι επαρκή, φοβάμαι το ίδιο πιστεύουν και οι αγρότες».
Στην ερώτηση του «Τ» αν το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με τον αποκλεισμό των εθνικών οδών απάντησε: «Το πιστεύω βαθιά ότι τουλάχιστον σ’ αυτή την συγκυρία η καθημερινότητα των αγροτών, τα προβλήματα του προηγούμενου χρονικού διαστήματος και τα αιτήματά τους, έχουν κατά συντριπτική πλειοψηφία δίκαιο χαρακτήρα… Άρα αν ρωτάτε εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει να κλείνουν οι δρόμοι, αλλά δεν μου αρέσει και να πεινάνε οι αγρότες. Υπάρχει ένας που μπορεί να λύσει το πρόβλημα αυτό σήμερα. Είναι η κυβέρνηση…».
«Πού βάζει το ΠΑΣΟΚ τον πήχη ενόψει τον ευρωεκλογών», ήταν το επόμενο ερώτημα της Βίκυς Ευαγγελίου και η απάντηση του κ. Χριστοδουλάκη: «Στο εξής πολιτικό μήνυμα: Θέλουμε την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών να μην στοιχιζόμαστε μεταξύ αυτών που διαγκωνίζονται στην πρώτη θέση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά να στοιχιζόμαστε μεταξύ αυτών που διεκδικούν να ασκήσουν την διακυβέρνηση της χώρας προοπτικά. Το ποσοστό μας, λοιπόν, πρέπει να συμβολίζει αυτή την πολιτική αλλαγή και μεταστροφή. Αν μου ζητάτε να το αριθμητικοποιήσω δεν θα το κάνω σήμερα».

Το καλωσόρισμα του γραμματέα Νίκου Λίγκα
Το καλωσόρισμα στον Μανώλη Χριστοδουλάκη έκανε ο γραμματέας της ΝΕ Άρτας Νίκος Λίγκας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις τοπικές δραστηριότητες του κόμματος, όπως για παράδειγμα την διανομή φυλλαδίων για την ακρίβεια.
Ταυτόχρονα κάλεσε τα μέλη και τους φίλους να αγωνιστούν όλοι μαζί για να βγει το ΠΑΣΟΚ ισχυρό στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Αναφορά έκανε επίσης και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, τα καταστήματα και οι μικρές επιχειρήσεις, κυρίως όμως ο λαός που στην ανοιχτή επικοινωνία που διατηρεί η οργάνωση δεν χάνουν την ευκαιρία να τα μεταφέρουν.

Παρόντες
Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Άρτας επί σειρά ετών Θεόδωρος Κολιοπάνος, ο πρώην βουλευτής Παύλος Στασινός, ο νυν βουλευτής Ιωαννίνων Ιωάννης Τσίμαρης, οι γραμματείς των ΝΕ Ιωαννίνων και Πρέβεζας, και άλλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ