ΣΤΟ τελευταίο δεκαήμερο του μηνός Σεπτεμβρίου 2023 είχαν μπει οι υπογραφές ανάμεσα στον πρώην δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τον ανάδοχο του έργου για την κατασκευή της πλατείας σε χώρο μπροστά από το ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού και όπως βλέπουμε μπήκαν ήδη οι μπουλντόζες για την έναρξη των εργασιών.
Υπενθυμίζεται ότι ένα τμήμα της εν λόγω έκτασης παραχωρήθηκε στον Δήμο από την Ιερά Μητρόπολη και πως ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 560.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο και δημοτικούς πόρους.
Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει ένα μεγάλο ελεύθερο ανοιχτό τμήμα για διαμόρφωση της πλατείας, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί και διάφορες εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη μικρότερου χώρου για παγκάκια και πράσινο, για συντριβάνι, ψηλά δέντρα περιμετρικά της πλατείας και χαμηλότερο πράσινο εντός αυτής, καθώς και νέος φωτισμός με φωτιστικά τύπου led.
Στη διάρκεια υπογραφής της σύμβασης, ανάμεσα στους άλλους, είχε βρεθεί και ο μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος, ο οποίος είχε δηλώσει: «… Εφόσον αξιοποιηθεί ο χώρος που βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό, ταυτοχρόνως η περιοχή θα γίνει ένα κέντρο ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει και στην αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού της πόλης μας. Ως εκκλησία θα στεκόμαστε πάντα αρωγοί σε έργα ανάπτυξης του τόπου μας».
Σε κάθε περίπτωση με την κατασκευή της συγκεκριμένης πλατείας η περιοχή Τριγώνου αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ