ΠΟΝΑΕΙ και πονάει πάρα πολύ η απόφαση σύμφωνα με την οποία η σίτιση του νοσοκομείου Άρτας περνάει στα χέρια ιδιωτικής εταιρείας.
ΔΕΚΑ εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά χωρίς ποτέ να ερωτηθούν πώς θα μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους.
ΚΙ αν αυτά ήταν όλα κι όλα τα χρήματα που έπαιρναν από τη δουλειά τους κι αν έχουν παιδιά να θρέψουν, αν τέλος πάντων είχαν συνδέσει την επιβίωσή τους μόνο μέσα από τον συγκεκριμένο μισθό, αναρωτήθηκε αλήθεια κανείς από το – κατά τα άλλα – κράτος πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας τί θα απογίνουν;
ΑΛΛΑ δεν είναι μόνο αυτά, ρωτήθηκαν αν, όπως οι περισσότεροι Έλληνες, απέκτησαν με δάνεια ένα… κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους ποιόν τρόπο θα βρουν για να πληρώσουν τις δόσεις;
ΚΙ αν από την άλλη είναι κάποιας ηλικίας, πού αλήθεια μπορούν να ψάξουν για να βρουν μια δουλειά;
ΤΟ πιθανότερο είναι ότι αυτό που τούς περιμένει είναι μια θέση στην ουρά της ανεργίας, και στην περίπτωση που ανήκουν στην κατηγορία των δανειοληπτών για ένα σπίτι, ο κίνδυνος να το πάρουν είναι πλέον ορατός.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουμε φτάσει στο σημείο ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα εξουσίας αντί να θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του περί άλλων τυρβάζει.
ΓΙΑ την αποθέωση της κυβέρνησης σε ό,τι έχει σχέση με παραχωρήσεις σε εταιρείες έχουμε ξαναμιλήσει και δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε.
ΑΛΛΑ να φτάνουν έως το σημείο παραχώρησης ακόμα της σίτισης και της καθαριότητας θα περιμέναμε να έχουν διδαχθεί από το παρελθόν όταν ξεσπούσαν σφοδρές αντιδράσεις.
ΠΡΩΤΗ η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του νοσοκομείου Άρτας ήταν αυτή που ανέδειξε το θέμα με την ανάθεση – τελικά – της σίτισης σε ιδιωτική εταιρεία.
ΕΥΥΤΥΧΩΣ πάντως υπάρχουν ακόμα οργανώσεις, οι οποίες βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους, για τους οποίους η επιβίωση εξαρτάται από το μεροκάματο.
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ που αποκαλύπτουν την εξάρτηση αλλά και την χειραγώγηση των κυβερνώντων από τα συμφέροντα, διότι σε ποιο άλλο συμπέρασμα να οδηγηθούμε όταν στην περίπτωση σίτισης του νοσοκομείου μας για παράδειγμα αποφασίζεται να προφερθεί ως δώρο σε εταιρεία έστω κι αν το κόστος με το οποίο θα επιβαρυνθούν οι πολίτες – γιατί αυτοί είναι που πληρώνουν το μάρμαρο – είναι μεγαλύτερο;
ΣΥΜΦΩΝΑ με την Αγωνιστική Συσπείρωση η σίτιση σήμερα στο νοσηλευτικό ίδρυμα στοιχίζει 99.000 ευρώ, ενώ στον εργολάβο θα δίνουν 142.000 ευρώ!
ΤΙ είναι… δώρο δεν αποτελεί το ποσό των 43.000 ευρώ παραπάνω;
ΑΞΙΖΕΙ να αναφέρουμε επίσης ότι οι εκπρόσωποι τόσο των εργαζομένων όσο και των γιατρών που συμμετέχουν στο ΔΣ του νοσοκομείου, είχαν πει «όχι» στην εταιρεία, κάτι που επανέλαβαν στην συνεδρίαση για την υπογραφή μαζί της την περασμένη εβδομάδα, πλην όμως μειοψήφησαν διότι ο διοικητής είπε «ναι» όπως και ο ορισθείς στο ΔΣ από την κυβέρνηση (η ψήφος του διοικητή σε περίπτωση ισοψηφίας ισούται με δύο).
ΟΣΟ για τους δέκα εργαζόμενους μένουν επί ξύλου κρεμάμενοι, καθώς για μια ακόμα φορά το σύστημα τούς προσπερνάει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ