ΑΡΚΕΤΕΣ ήταν οι συζητήσεις που έγιναν με αφορμή τη «μεταγραφή» της Εύης Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, με το πρώην κόμμα της να ξεφουλκεί εναντίον της. «Αποστασιοποιήθηκα από την πολιτική τα δύο τελευταία χρόνια…» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η νεοδημοκράτισσα πλέον πρώην υφυπουργός. Μόνο που δεν εξήγησε αν οδηγήθηκε σ’ αυτή την απόφαση μετά από… διαλογισμό!

ΤΟΣΟ για την συγκεκριμένη όσο και πολλές άλλες «μεταγραφές» προσώπων από κόμμα σε άλλο κόμμα, ένας τίτλος που θα μπορούσε να περιγράψει την φιλοσοφία τους είναι και ο εξής: «Η πολιτική ως επάγγελμα».

Ο όρος «μεταγραφή» χρησιμοποιείται κυρίως στο ποδόσφαιρο, με τον κάθε ποδοσφαιριστή να μην υποχρεώνεται σε απολογία διότι αυτό είναι το επάγγελμά του. Πηγαίνει εκεί που οικονομικά τον συμφέρει καλύτερα, επομένως ουδείς ψόγος. Το ίδιο συμβαίνει με το μπάσκετ και άλλα αθλήματα με επαγγελματικά χαρακτηριστικά. Από τη στιγμή, όμως, που και η πολιτική γίνεται επάγγελμα εύλογο δεν είναι να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών;

ΟΤΑΝ μάλιστα οι «μεταγραφές» γίνονται από πρόσωπα που μεταλλάσσονται πολιτικά και ιδεολογικά με την είσοδό τους σε εκ διαμέτρου αντίθετα κόμματα, τότε οι ρωγμές αξιοπιστίας βαθαίνουν ακόμα περισσότερο. Γιατί μη μάς πει η Εύη Χριστοφιλοπούλου ότι δεν βροντοφώναξε κι αυτή το «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά…».

ΕΜΕΙΣ πάντως δεν ξεχνάμε πως όταν τέθηκε επικεφαλής κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ με αποστολή στη Άρτα ήταν η ίδια που μοίραζε φυλλάδια στη Λαϊκή και αλλού, με τα οποία κατακεραυνώνονταν η πολιτική του κόμματος που τώρα πια έπεσε στην αγκαλιά του. Και είναι και πανεπιστημιακός! Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις! Από πολιτική καθοδηγήτρια του ΠΑΣΟΚ τώρα στο κυβερνών κόμμα. Άντε και καλό διάβασμα των αρχών του…!

ΣΤΑ αμιγώς δικά μας τώρα και δη στον ξεσηκωμό των αγροτών. Με αφορμή τις κινητοποιήσεις και τη συνάντησή τους με τον δήμαρχο Αρταίων Χριστόφορο Σιαφάκα, έλαβαν την διαβεβαίωση για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με συμμετοχή εκπροσώπων από την πολιτική ζωή καθώς και από άλλους φορείς. Μέσα σε τέσσερις ημέρες η δέσμευσή του επιβεβαιώθηκε και έτσι σε συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτη υπήρξε όντως ανάδειξη του θέματος…

…ΕΝΟΣ θέματος που «καίει» τον αγροτικό κόσμο, που ψάχνει να βρει από που και από ποιούς να πιαστεί για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του. Ευτυχώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι παρόντες δήλωσαν την αμέριστη στήριξή τους. Είναι ένα παραπάνω «όπλο» στα χέρια τους.

ΑΝΑΜΕΣΑ στους άλλους υποστηρικτές των αγώνων τους και οι τέσσερις Δήμοι του νομού, καθώς παρόντες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ο Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, Νικ. Σκουφά Κώστας Παπασιώζος, Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, ενώ τον δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστο Χασιάκο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Χάιδος, κτηνοτρόφος ο ίδιος. Δήλωσαν όλοι ότι βρίσκονται στο πλευρό τους. Γιατί όμως όχι και στο δρόμο;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ καυστικός όλων, όμως, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Νικ. Σκουφά Κώστας Παπασιώζος ο οποίος, μεταξύ άλλων, ζήτησε από τους παρόντες εκπροσώπους των αγροτών να καταγγείλουν ονομαστικά τους απόντες από τη συνεδρίαση. Εννοούσε, υποθέτουμε, τους δύο βουλευτές του νομού. Εν τω μεταξύ η Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) απέστειλε επιστολή εξηγώντας τους λόγους της απουσίας της. Για ποιόν άραγε χτυπούσε την καμπάνα;

ΕΙΠΕ και κάτι άλλο ακόμα πιο σκληρό ο Κώστας Παπασιώζος: «Να παραιτηθούν αν δεν είναι ικανοί να εκπροσωπήσουν το νομό…». Με τα πυρά του μάλλον εγκαινίασε νέους γύρους διακεκαυμένων ζωνών…

ΤΟ γάντι που έριξε ο Κώστας Παπασιώζος τόπιασε ο πρώτος μεταξύ όλων των συμβούλων σε ψήφους, σύμβουλος του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία» Παντελής Κωλέτσος, ο οποίος απεφάνθη ονομαστικά: «Λείπουν ο Γιώργος Στύλιος και ο Βασίλης Ψαθάς». Από τους αγρότες περίμενε την απάντηση ο δήμαρχος Νικ. Σκουφά κι απ’ αλλού ήρθε. Είχε άραγε λόγους να το κάνει ο Παντελής Κωλέτσος;

ΚΑΙΡΙΟΣ στις τοποθετήσεις του, εν τω μεταξύ, από πλευράς των αυτοδιοικητικών εκπροσώπων ήταν ο αντιδήμαρχος Κεντρ. Τζουμέρκων, κτηνοτρόφος, με 400 πρόβατα καθώς ανέφερε, Γιάννης Χάϊδος, ο οποίος νομίζουμε ότι έβγαλε και τον τίτλο μέσα από τα διαμειφθέντα στην συνεδρίαση. Είπε: «Η απελπισία κατεβάζει τον αγρότη στο δρόμο». Καθ’ όλα εύστοχος. Τα συμπύκνωσε όλα.

ΑΠΟ τα πυρά που εκτοξεύθηκαν ούτε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης γλίτωσε. Επικαλούμενοι αρκετοί την ιδιότητά του ως υφυπουργού Αθλητισμού στην κυβέρνηση ΝΔ κατά την προηγούμενη τετραετία, επισήμαναν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «θάλασσα τάκανε εκεί, εντελώς μούσκεμα περιμένουμε ότι θα τα κάνει και με μας». Ως εκπρόσωπος της ΟΑΣΝΑ ο Κώστας Τσόγκας και τι δεν είπε για δαύτον! Τον έβγαλε εντελώς ανίκανο.

ΜΥΔΡΟΙ και κέραμοι και από τον περιφερειακό σύμβουλο της ελάσσονος μειοψηφίας Άλκη Παπαχρηστάκη για τον Λευτέρη Αυγενάκη, του οποίου τα έργα και τις ημέρες γνωρίζει καλά από τη θέση του ως αναπληρωτής τομεάρχης Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ. Απεφάνθη: «Διέλυσε τον αθλητισμό» και απευθυνόμενος στους παρισταμένους αγρότες, πρόσθεσε: «Στείλτε υπόμνημα στον πρωθυπουργό να τον αλλάξει. Θα διαλύσει και σας…». Το θέμα είναι αν… οι επιθέσεις θα βγάλουν και γκολ!

ΩΣ εκ τούτου καλώς έγινε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα αγροτικά θέματα της περιοχής, διότι φωτίστηκαν πολλές πλευρές. Αν καθιερώνονταν κιόλας η επανάληψή της κάνα δυό φορές το χρόνο για να βλέπουμε που βρισκόμαστε και πως πορευόμαστε θα ήταν ακόμα καλύτερα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ