Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, μεταφέρονται οι εξηγήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για την διέλευση οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, επισημαίνοντας ότι δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Κατόπιν του ζητήματος που έχει προκύψει με την τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης της διέλευσης οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, επισημαίνουμε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν φέρει ουδεμία ευθύνη καθώς αυτές τοποθετήθηκαν από το υπουργείο Υποδομών χωρίς προηγουμένως να ερωτηθούμε (νόμος του 2016).
Για τη νόμιμη και απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο / εναλλακτικό των αυτοκινητοδρόμων οδικό δίκτυο, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους για τα εξής: Η σχετική άδεια διέλευσης οχήματος μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων από τα σημεία αυτά των αυτοκινητοδρόμων, μπορεί να κατατεθεί διά ζώσης, ταχυδρομικά ή με email από τον αιτούντα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Στην περίπτωση κατοχής άνω των τριών οχημάτων, η σχετική αίτηση αποστέλλεται μόνο ταχυδρομικώς. Η ισχύς της άδειας είναι τετραετής. Για επικαθήμενα οχήματα απαιτείται διαφορετική αίτηση άδειας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ