Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αρταίων κάνει γνωστή την έναρξη εργασιών κλάδευσης του ιστορικού πλατάνου που βρίσκεται στη γέφυρα Άρτας.
Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνει: «Η απόφαση αυτή λαμβάνεται λόγω του φυσιολογικού γήρατος του αιωνόβιου δένδρου και των άμεσων αναγκαίων μέτρων συντήρησης που πρέπει να ληφθούν για τη διατήρησή του, αλλά και την ασφάλεια του κοινού.
Ο ιστορικός πλάτανος αποτελεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη από το υπουργείο Γεωργίας στις 27 Αυγούστου 1976, αλλά και ένα σημαντικό μέρος του περιβάλλοντός μας. Συνεπώς, η διατήρησή του είναι προτεραιότητα για το Δήμο.
Το ιστορικό δέντρο έχει ανάγκη άμεσης κλάδευσης ώστε να αφαιρεθεί το βάρος και ο όγκος ξυλείας. Με την αφαίρεση των επικίνδυνων και νεκρών κλαδιών θα ελαττωθεί η επιβάρυνση του ήδη γερασμένου κορμού του και θα αποφευχθεί ο κίνδυνος απόσχισής του.
Οι εργασίες κλάδευσης θα πραγματοποιηθούν με προσοχή και σεβασμό προς την φυσική ομορφιά και την ιστορία του. Η διαδικασία θα εκτελεστεί υπό την παρουσία και επίβλεψη του αρμόδιου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Δασών Άρτας, με την οποία η υπηρεσία Πρασίνου έχει έρθει σε συνεννόηση, δίνοντας και τις σχετικές οδηγίες απολύμανσης.
Ο Δήμος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το κοινό για την κατανόηση και τη συνεργασία του κατά τη διάρκεια αυτής της απαραίτητης διαδικασίας συντήρησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ