Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Γενικού Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Άρτας

Αντιμέτωποι με απόλυση βρίσκονται 10 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στη σίτιση στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

Παρά την παράταση της σύμβασής τους μέχρι 31 Μαρτίου 2024, η διοίκηση του νοσοκομείου ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για πλήρη ανάθεση της σίτισης σε εργολαβική εταιρεία.
Πρόκειται για εργαζόμενους, που εργάζονται πολλά χρόνια στη σίτιση του νοσοκομείου, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας, και είναι αντιμέτωποι με την προκλητική στάση της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που “αναγνωρίζουν” την προσφορά τους, τόσο στην περίοδο της πρόσφατης επιδημίας όσο και γενικότερα, αλλά αρνούνται το δίκαιο αίτημα για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα.
Η “αναγνώριση” της προσφοράς χιλιάδων εργαζομένων στην καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση δεκάδων δημόσιων μονάδων Υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι η επικείμενη απόλυσή τους και η ανάθεση των υπηρεσιών σε εργολαβικές εταιρείες, αν και είναι γνωστό ότι το κόστος για τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων είναι πολύ μεγαλύτερο και συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας στοιχίζουν 99.000€ ενώ ο εργολάβος 142.000€. Επιπλέον οι εργολαβικές εταιρείες καταπατούν συχνά ακόμη και στοιχειώδη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.
Τυχόν απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων στη σίτιση του Νοσοκομείου Άρτας και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες άλλων δημόσιων νοσοκομείων θα σημάνει την απώλεια της εμπειρίας που έχουν αποκτήσει και θα δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης σε πολλούς από αυτούς και στις οικογένειές τους.

Να μην απολυθούν οι 10 εργαζόμενοι στη σίτιση στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και να ισχύσει τουλάχιστον η παράταση της σύμβασής τους μέχρι 31/3/24.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ