Το Εθνικό Βραβείο της Αμερικάνικης Χημικής Εταιρείας για το 2024 έλαβε ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Τσαπαρλής (φωτο), ο οποίος τιμήθηκε με το «2024 ACS National Award» για την πρωτοτυπία και την διορατικότητά του στην έρευνα, για την εκπαίδευση στη Χημεία μέσω της δημοσίευσης άρθρων, για την επίλυση προβλημάτων και την κβαντική χημεία, την δημιουργία ενός περιοδικού ανοιχτής πρόσβασης και την καθοδήγηση νεότερων συναδέλφων.
Ο κ. Τσαπαρλής για το αγαπημένο του έργο αναφέρει, στο περιοδικό: «Το υπόβαθρό μου στη θεωρητική χημεία ώθησε μια σειρά από έρευνες για το πώς οι θεωρίες μάθησης θα μπορούσαν να ενημερώσουν τη διδασκαλία και τη μάθηση της ατομικής και μοριακής δομής. Αυτή η εργασία οδήγησε σε έρευνες σχετικά με τις βασικές έννοιες της κβαντικής μηχανικής και κατέληξε στη διευκόλυνση της εννοιολογικής αλλαγής και σε μια φαινομενογραφική μελέτη των εξηγήσεων, των μοντέλων και των παρανοήσεων των μαθητών. Το έργο επεκτάθηκε, πιο πρόσφατα, σε νέες παιδαγωγικές μεθόδους διδασκαλίας και εκμάθησης χημικών δεσμών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτροστατικών χαρτών δυναμικού».
Οι συνάδελφοι του κ. Τσαπαρλή γράφουν: «Η συμβολή του Γιώργου στην έρευνα και την διδασκαλία είναι υποδειγματική. Το έργο του αύξησε την κατανόησή μας για τη χημική παιδαγωγική, οδηγώντας στη βελτιωμένη διδασκαλία και εκμάθηση της χημείας -εξυπηρετώντας έτσι τη διεθνή επιστημονική κοινότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ