Ο ΕΛΑΣ πολιορκεί τη Άρτα. Ο ΕΔΕΣ είναι μέσα στη πόλη. 16 Δεκεμβρίου 1944. Να αναφέρω ότι με τον ΕΛΑΣ πολεμούσε και ο ανθυπολοχαγός από το Αργοστόλι Γιάννης Βούλτεψης (Ακέλας).
Τόχω ξαναγράψει τρεις φορές και τα έστειλα εις την κόρη του κ. Σοφία (υπουργό). Λοιπόν, περιληπτικά: Ο ΕΛΑΣ χτύπησε και μπήκε την 21η Ιανουαρίου 1944 από «Μπαϊκούση», Παργιορίτσα, «Αγιά Σοφιά», Άι Μάρκο, Φανερωμένη και Κουτσομήτα (σήμερα το Κολυμβητήριο).
Εκεί έγινε μάχη σώμα με σώμα. Αντίπαλοι ήταν γειτονόπουλα που πήγαιναν μαζί στο σχολείο. Μαζί στον Παναμβρακικό. Από το 1927 έως το 1940. Μαζί στο έπος του 1940 και στα οχυρά Ρούπελ. Μαζί αξιωματικοί, οπλίτες. Ήρωες.
Η Σκομπία (Σκόμπυ). Άρης προς Ζέρβα: «Στρατηγέ μου να αναλάβεις στρατιωτικός ηγέτης εναντίον των ναζί. Εγώ (Άρης) καπετάνιος και με τον λαό μας να πολεμήσουμε τους ναζί, Ιταλούς…». «Θα το σκεφθώ. Αν μας αφήσουν οι Άγγλοι», απάντησε ο Ναπολέων.
«Τί δουλειά έχουν οι Άγγλοι, στρατηγέ μου; Εμείς οι δύο με τον λαό μας θα χτυπήσουμε τους κατακτητές». Αυτά έγιναν το 1941. Άμεσα στις 23 και 24 Νοεμβρίου 1942 έγινε σεισμός σε όλη την Ευρώπη. Γοργοπόταμος. (Τόγραφα στις 13 Νοεμβρίου 2023). Περιληπτικά γιατί είναι πολλά. Τρεις – τέσσερις φορές που οι δύο στρατηλάτες τα βρήκαν έκαναν «παππάδες». Ζωγράφισαν. Αλλά η Σκομπία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ