ΚΟΙΤΑΞΑΜΕ τον κατάλογο με τα ποσά κατανομής του υπουργείου Εσωτερικών στους Δήμους της χώρας για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, γίνεται κυρίως με βάση τον αριθμό των μαθητών.
Σ’ αυτό που εστιάσαμε περισσότερο ήταν το χαμηλότερο ποσό που δίνεται σε Δήμο και βρήκαμε ότι πρόκειται γι’ αυτόν της Αργιθέας Καρδίτσας που είναι γειτονικός του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη. Ποιό είναι το ποσό; Μόνο 1.890 ευρώ! Κάτι που σημαίνει ότι σχολεία κλείνουν το έναν κατόπιν του άλλου και πως ο αριθμός των μαθητών μειώνεται δραματικά. Θλιβερό πραγματικά καθώς μαρτυρά την πλήρη εγκατάλειψη της περιοχής!
Είθε η «επιδημία» να μην περάσει τα σύνορα και από την Καρδίτσα να μεταδοθεί στην από δω δική μας πλευρά με τόσο τραγικό τρόπο. Αντίδοτο είναι κυρίως οι δουλειές και οι δουλειές έρχονται μέσα από την ανάπτυξη, που βεβαίως είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Θα επιτρέψουν να μαραζώσει εντελώς η ύπαιθρος; Να σβήσουν τα χωριά μας; Μήπως αυτό θα πρέπει να αποτελέσει πρώτο θέμα των τοπικών αρχών;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ