Με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» καταγγέλλει τη στάση του διοικητή του νοσοκομείου, που από τις 11 Ιανουαρίου αρνείται να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Άρτας Περικλή Πάντζο, ώστε να ενημερωθεί για την έκβαση της διαδικασίας αλλαγής του καθεστώτος εργασίας των τραπεζοκόμων.
Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Ο διαγωνισμός έχει κατοχυρωθεί σε εργολάβο, ο οποίος πιέζει το νοσοκομείο για την κύρωση της σύμβασης με τους εργαζομένους να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά.
Είναι πρόσφατο το παράδειγμα στον Άγιο Σάββα όπου οι συμβασιούχοι συνάδελφοι βλέπουν από τις 8 Φεβρουαρίου την πόρτα της εξόδου, ενώ η σύμβασή τους είχε διάρκεια μέχρι τον Απρίλιο του 2024. Θα τηρηθεί η ίδια γραμμή και στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας με σπάσιμο της σύμβασης;
Το προσωπικό για το 2023 στοίχισε στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου 99.000 ευρώ, ενώ η διαγωνιστική σύμβαση ανέρχεται στις 140.000 ευρώ! Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έχει ανάγκη το νοσοκομείο!
Απαιτούμε να μην πεταχτούν στο δρόμο οι συνάδελφοι που έβαλαν πλάτη σε όλη την πανδημία, με κίνδυνο της ζωής τους και την κοροϊδία των συνεχώς ανανεούμενων τρίμηνων συμβάσεων, χωρίς καμία σταθερότητα και αναγνώριση».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ