Την συνέχιση της συνεργασίας του με το φορέα μη – κερδοσκοπικού χαρακτήρα Kids Save Lives (KSL) – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, που έχει ως στόχο την εκπαίδευση και πιστοποίηση ανανηπτών και εκπαιδευτών στον τομέα της Βασικής Υποστήριξης της Ζωής (BLS | BIC, ERC), ανακοινώνει το Κέντρο Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικό- τητας Ηπείρου (ΚΕΕΠΗ) του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
«Η συνεργασία – επισημαίνεται σε ανακοίνωση Τύπου – προβλέπει την φιλοξενία, την διάθεση πόρων και εξοπλισμού, καθώς και την τεχνική υποστήριξη για την διεξαγωγή των εκπαιδευτικών δραστη- ριοτήτων του Kids Save Lives, οι οποίες αφορούν στην προώθηση των πρώτων βοηθειών και της ασφαλούς συμπεριφοράς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Οι εκπαιδεύσεις θα έχουν διττό χαρακτήρα, εστιάζοντας αφενός στην ενίσχυση των γνώσεων στο πεδίο των πρώτων βοηθειών, αφετέρου στην εξοικείωση των συμμετεχόντων σε σχετικές τεχνολογίες.
Κατά τη διάρκεια κάθε εκπαίδευσης, θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές και επιμορφωτικές παρουσιάσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο των νέων τεχνολογιών, στο διαδραστικό περιβάλλον εκπαίδευσης που παρέχει το CAVE εικονικής πραγματικότητας του Κέντρου.
Στο πλαίσιο των εκπαιδεύσεων, θα παρουσιάζονται επίσης οι τεχνολογικές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί έως σήμερα σε συνεργασία με το KSL, όπως η επιτυχημένη εφαρμογή φορητών συσκευών iSAVElives.
Η πρώτη πιστοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ