Ο Δημήτρης Μάλλιος (φωτο), μετά τις τελευταίες κρίσεις, επιλέχθηκε από το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας) νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο οποίος ανέλαβε ήδη τα καθήκοντά του.
Με καταγωγή εκ πατρός από το Αθαμάνιο Άρτας (οικοδόμος ο πατέρας του) και εκ μητρός από τη Δράμα, ο Δημήτρης Μάλλιος γεννήθηκε το έτος 1966 στην Αθήνα από τους γονείς του που μετανάστευσαν εκεί. Κατατάχθηκε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1989 και τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ το 1993.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μεταπτυχιακός φοιτητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ κατέχει πιστοποιητικό εξειδίκευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα «Διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων». Υπηρέτησε στη μόνιμη Ελληνική αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύμβουλος Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων από το 2010 ως το 2015. Διετέλεσε πρόεδρος σε ομάδες εργασίας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2003 και 2014 και ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) από το έτος 2016.
Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα και του έχουν απονεμηθεί τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Όταν επιλέχθηκε από το ΚΥΣΕΑ αρχηγός της ΕΛΑΣ, προήχθη στο βαθμό του αντιστράτηγου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ