«H πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη “έκοψε” το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑΣΥ) Ηπείρου για συζήτηση των νέων προβλημάτων των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, αμπελουργών και μελισσοκόμων, των νέων δυσκολιών που προκαλεί αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), στο περιφερειακό συμβούλιο της Πέμπτης», τονίζεται σε σχετική της ανακοίνωση.
Στην ίδια ανακοίνωση η ΛΑΣΥ, προσθέτει: «Αρνήθηκε το αίτημά μας, παρότι εστάλη εμπρόθεσμα και με ολοκληρωμένη εισήγηση, οδηγών- τας το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης σε μία ακόμα διεκπεραιωτική συνεδρίαση, χω-ρίς καμία αναφορά στις ανάγκες και τα προβλήματα του Ηπειρωτικού λαού. Η Περιφερειακή Αρχή κρύβεται έτσι από τις δικές τις ευθύνες, καθώς οι τεράστιες ζημιές στην αγροτική παραγωγή στην Ήπειρο, προκλήθηκαν στο έδαφος της ανυπαρξίας κατάλληλων έργων υπο- δομής όπως έργα άρδευσης της ελιάς αλλά και έργων αντιχαλαζικής, αντιπαγετικής προστασίας, των ελλείψεων προσωπικού στις γεωτεχνικές και κτηνοτροφικές υπηρεσίες, με ευθύνη των όλων των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και των Δήμων.
Κρύβεται από τις δικές τις ευθύνες καθώς οι περισσότερες “αγαπημένες” της Περιφέρειας γαλακτοβιομηχανίες, συνεχίζουν να παίρνουν το γάλα με ανοιχτή τιμή και να επιβάλλουν μειώσεις 5 έως 10 λεπτά στο λίτρο γάλα. Με την τακτική αυτή, οι γαλακτοβιομηχανίες μαζί με το αυξημένο κόστος παραγωγής, έχουν οδηγήσει σε μεγάλα αδιέξοδα τη μεγάλη πλειοψηφία των κτηνοτρόφων. Ήδη αρκετοί κτηνοτρόφοι έχουν εγκαταλείψει τα κοπάδια τους, τη στιγμή που η φέτα έχει εκτιναχθεί στα 13 ευρώ το κιλό.
Κρύβεται από τις ευθύνες της για την απροκάλυπτη διαχρονική στήριξη της νέας ΚΑΠ 2023-2027, που προβλέπει τεράστια μείωση στη βασική ενίσχυση με στόχο το γρηγορότερο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρό- φων και την συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγους επιχειρηματίες αγροτοκτηνοτρόφους. Είναι οι προβλέψεις της νέας ΚΑΠ που βγάζουν κατά χιλιάδες στο δρόμο τους αγρότες σε Γερμανία και Γαλλία.
Την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζει με εχθρότητα τα αιτήματα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, επιχειρεί να καλλιεργήσει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, “πουλώντας” ως λύση την προστασία των προϊόντων ΠΟΠ, την συγκρότηση της διεπαγγελματικής φέτας, την εξωστρέφεια. Σε αυτή τη λογική, στην συνεδρίαση της Πέμπτης, η Περιφερειακή Επιτροπή αποφάσισε την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση FRUIT LOGISTICA 2024, στο Βερολίνο, με κόστος 77.336,32 ευρώ που θα εκτοξευτεί στις 100.000 ευρώ με τα έξοδα μετακίνησης – διαμονής για να εκθέσουν τα προϊόντα τους ελάχιστοι μεγαλοπαραγωγοί και μεγαλέμποροι, τη στιγμή που οι βιοπαλαιστές “χαροπαλεύουν”. Απόφαση που ήταν ομόφωνη, μειοψηφούσης της ΛΑΣΥ ΗΠΕΙΡΟΥ.
Στην ίδια συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, η Περιφερειακή Αρχή έδειξε την εχθρότητά της για το δικαίωμα των Ηπειρωτών σε ανοιχτές δημόσιες συνεδριάσεις της. Παρά την πίεση του επικεφαλής της ΛΑΣΥ να μεταφερθεί η συνεδρίαση στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων, στην οποία υπάρχει χώρος και εξοπλισμός, επέμεινε η συνεδρίαση να γίνει στο μικρό και ακατάλληλο γραφείο 215, στο οποίο δεν χωράνε δημοσιογράφοι και κοινό. Μάλιστα αρνήθηκε την ψηφοφορία για το θέμα που ζήτησε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ, έχοντας την συμπαράσταση των κ. Στέφου και Ζούμπα που “υποτάχθηκαν” στην επιθυμία του περιφερειάρχη να κρύβει τις συζητήσεις της Περιφερειακής Επιτροπής, αποτρέποντας στην πράξη την παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.
Η εχθρότητα αυτή πιστοποιήθηκε και με το οξύ περιστατικό απαράδεκτης φραστικής επίθεσης του περιφερειάρχη σε δημοσιογράφο του epiruspost, στο τέλος της συνεδρίασης, από την οποία αξίωσε να σταματήσει να γράφει για την Περιφέρεια, διότι είναι “άσχετη με τα θέματα της Περιφέρειας”, δείχνοντας απόλυτη δυσανεξία σε οποιαδήποτε κριτική. Επίθεση που η ΛΑΣΥ καταδικάζει απερίφραστα.
Η εχθρότητά της Περιφερειακής Αρχής ακόμα και για τους μικρούς μαθητές, φανερώθηκε στο αίτημα του επικεφαλής της ΛΑΣΥ να πάρει θέση για την επικινδυνότητα του αύλειου χώρου της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, που αποτελεί έργο της Περιφέρειας. Στο μείζων αυτό θέμα που υπάρχουν καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων ακόμα και για τραυματισμό μαθητή λόγω της κακής ποιότητας και μη ολοκλήρωσης του έργου, απάντησε ότι ο ίδιος δεν αναγνωρίζει λάθη και με θράσος ανέφερε ότι αυτό που απασχολεί περισσότερο τον ίδιο είναι τα συνθήματα που γράφονται στους τοίχους, προαναγγέλοντας πρόστιμα και μηνύσεις!
Την ίδια εχθρότητα έδειξε και για τους κατοίκους του Καπεσσόβου, οι οποίοι διεκδικούν με απόφαση του Συλλόγου τους, την συνέχιση της ενεργούς παρουσίας και δράσης τους στην Πασχάλειο Σχολή, στο κληροδότημα δηλαδή προς τους Καπεσσοβίτες. Στο θέμα αυτό που έθεσε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ, ο περιφερειάρχης απάντησε με “ιδιοκτησιακό” ύφος ανέφεροντας ότι “η Περιφέρεια έσωσε την Πασχάλειο Σχολή, η Περιφέρεια αγόρασε κάποια εκθέματα, η Περιφέρεια θα κάνει κουμάντο στην Πασχάλειο Σχολή”.
Θα αποδειχθεί στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, εάν συνεχίσει να δείχνει την ίδια εχθρότητα και για τις ανάγκες των χιλιάδων ασθενών του ΠΓΝΙ που κινδυνεύουν κάθε μέρα στο ακατάλληλο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) του ΠΓΝΙ, όπως επιβεβαιώθηκε και από την πρόσφατη επιστολή του Διευθυντή του ΤΕΠ προς την διοίκηση του ΠΓΝΙ.
Η αυριανή (συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου) απάντηση της Περιφερειακής Αρχής στην επερώτηση της ΛΑΣΥ, θα καταδείξει εάν επιχειρήσει να βάλει ταφόπλακα στην επείγουσα ανάγκη για στελέχωση και επέκταση – ανέγερση νέου ΤΕΠ, ώστε να συγκεντρωθούνε τα εφτά διάσπαρτα τμήματά του σε ενιαίο ασφαλές χώρο ή εάν θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τη συγκέντρωση των εταιριών υψηλής τεχνολογίας σε έναν ενιαίο χώρο, για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους με χορηγό την Περιφέρεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ