ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του προηγούμενου φύλλου της εφημερίδας μας που αναφέρονταν στα εννιά ονόματα των αντιδημάρχων, τα οποία ανέγραφε ο Δήμος Αρταίων στο επίσημο έγγραφο προς το υπουργείο Εσωτερικών, κι όχι στα δέκα που ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου, δίνει ο δήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας.
Αναφέρει: «Κυρία διευθύντρια της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της Εβδομάδας, σχετικά με το ανυπόγραφο δημοσίευμα της 1ης και 9ης σελίδας της τελευταίας έκδοσης της εφημερίδας σας (αριθμός φύλλου 1145/17-01-2024), προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνω: Ενώ είμαι υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου και της διαφορετικότητας των απόψεων, το εν λόγω δημοσίευμα περιέχει ανακρίβειες και παραπλανητικές πληροφορίες.
Στην επίσημη ανακοίνωση των Αντιδημάρχων ανέφερα αναλυτικά, ότι η πρώτη κατάσταση του Υπουργείου για την κατανομή είναι για εννέα (9) αντιδημάρχους, αλλά με βάση τον προϋπολογισμό των συγχωνευμένων ΝΠ (Νομικών Προσώπων) δικαιούμαστε δέκα (10). Προς ενημέρωσή σας σάς παραπέμπω στην αριθμ. 1333/ Α.Π.: 110822 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ: ΨΠΒ246ΜΤΛ6-Ρ90).
Ο λόγος εκκρεμότητας του 10ου αντιδημάρχου είναι ότι το ΝΠ της ΔΗΚΕΔΑ δεν είχε ενημερωμένο τον κόμβο διαλειτουργικότητας του Υπουργείου με τα στατιστικά στοιχεία, ως όφειλε. Μετά από επικοινωνία της υπηρεσίας με το Υπουργείο και την αντίστοιχη αλληλογραφία που είχαμε, αναμένουμε να πιστωθεί και ο 10ος.
Μήπως να διαβάζατε αναλυτικά τα ΔΤ (Δελτία Τύπου) και τις ανακοινώσεις του Δήμου, πριν προβείτε σε προσωπικούς σχολιασμούς και λασπολογίες για λόγους… εντυπώσεων;
Μήπως να αναζητήσετε τις απαντήσεις και ευθύνες που καθυστερεί η ενσωμάτωση του επιπλέον Αντιδημάρχου, στην προηγούμενη Διοίκηση της ΔΗΚΕΔΑ που δεν φρόντισε να είναι τυπική στις υποχρεώσεις της απέναντι στο Υπουργείο; Η νέα Δημοτική Αρχή θα φροντίσει να διορθώσει όσο το δυνατόν συντομότερα και χωρίς επιβαρύνσεις για το Δήμο τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Παρακαλώ να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για τη διασφάλιση της ακρίβειας των πληροφοριών που δημοσιεύονται στις σελίδες σας, συνεπώς να δημοσιευθεί η εν λόγω επιστολή – απάντησή μου στην πρώτη σελίδα του επόμενου έντυπου φύλλου σας και στην αρχική σελίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης άμεσα. Είναι σημαντικό για την αξιοπιστία της εφημερίδας σας να διατηρείτε υψηλά πρότυπα ακρίβειας και αντικειμενικότητας. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ, ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ».

Ανταπάντηση «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ»
Καταρχάς χαιρόμαστε για την ευαισθητοποίηση του δημάρχου Αρταίων Χριστόφορου Σιαφάκα να δώσει απάντηση στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Κύριε δήμαρχε, αυτό που επικαλούμαστε στο ρεπορτάζ είναι ακριβώς το επίσημο έγγραφό σας (ΑΔΑ: ΨΨΓΩΩΨΑ-405) της 4ης Ιανουαρίου 2024 προς το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο αναφέρεστε στον ορισμό εννιά αντιδημάρχων κι όχι δέκα όπως ανακοινώσατε με δελτίο Τύπου. Από τους δέκα που ανακοινώσατε, μέσω του επίσημου εγγράφου σας απουσιάζει το όνομα της Μαίρης Λυγούρα. Για ποιες ανακρίβειες και για ποιες παραπλανητικές πληροφορίες επομένως μιλάτε;
Κύριε δήμαρχε, στην απάντησή σας κάνετε επίσης λόγο «για εκκρεμότητα του 10ου αντιδημάρχου» και πως η εκκρεμότητα οφείλεται στο γεγονός ότι «το ΝΠ (Νομικό Πρόσωπο) της ΔΗΚΕΔΑ δεν είχε ενημερωμένο τον κόμβο διαλειτουργικότητας του Υπουργείου με τα στατιστικά στοιχεία, ως όφειλε» κλπ κλπ. Και πού θέλετε να ξέρουμε εμείς τις υπηρεσιακές εκκρεμότητες; Εμείς δεν είμαστε υπηρεσία, εφημερίδα κυκλοφορούμε. Είδαμε ότι στο δελτίο Τύπου ανακοινώσατε δέκα αντιδημάρχους και πως στο επίσημο έγγραφο αναφέρεστε σε εννιά. Την ουσία, ως εκ τούτου, επικεντρώσαμε με δημοσιογραφική και όχι με υπηρεσιακή ματιά. Αυτά αφορούν τις δικές σας αρμοδιότητες.
Στο κάτω – κάτω της γραφής τόσα χρόνια αντιδήμαρχος δεν γνωρίζετε τις διαδικασίες για τον κόμβο διαλειτουργικότητας;
Κύριε δήμαρχε, λέτε ότι αναμένετε να πιστωθεί και ο 10ος αντιδήμαρχος. Μαζί σας περιμένουμε και μεις ως απλοί πολίτες. Αλήθεια, έως τότε που θα καταφθάσει η «πίστωση», η Μαίρη Λυγούρα θα έχει το δικαίωμα υπογραφής ως αντιδημάρχου; Θα πληρώνεται κανονικά για τις υπηρεσίες της; Διότι απ’ ότι βλέπουμε στα δελτία Τύπου την παρουσιάζετε ως αντιδήμαρχο παρά το γεγονός ότι η «πίστωση» του 10ου δεν έχει έρθει ακόμα.
Και για να το κλείνουμε. Και εσείς ο ίδιος αναφέρεστε στην παραδοχή για εννιά αντιδημάρχους, έστω… προς το παρόν. Τι διαφορετικό αναγράψαμε εμείς ώστε να μάς κατηγορείτε για «προσωπικούς σχολιασμούς και λασπολογίες για λόγους… εντυπώσεων»;
Κύριε δήμαρχε, ζούμε σε μια μικρή και κλειστή κοινωνία και λίγο έως πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Σε ότι μας αφορά, επειδή η εφημερίδα μας έχει… ενηλικιωθεί για να επιδιώκει εντυπωσιασμούς, αλλά και διότι οι δημοσιογράφοι της αυτό που έμαθαν είναι να κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους, θα σάς παρακαλούσαμε αυτά να τα πάρετε πίσω. Διαφορετικά οι χαρακτηρισμοί επιστρέφονται.
ΥΓ: Για τα ανυπόγραφα δημοσιεύματά μας την ευθύνη φέρει αποκλειστικά η εφημερίδα, η οποία διαθέτει ονόματα, διεύθυνση και τηλέφωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ