ΜΗΔΕΝΙΣΕ τα 5 εκατ. ευρώ για το Υπαίθριο Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων στα Θεοδώριανα ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, έργο το οποίο εν τω μεταξύ είχε ανακοινώσει ο πρώην υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής τον Ιούλιο του 2020! Και οι δύο της προηγούμενης αλλά και νυν κυβέρνησης. Τί στο καλό… εμάς εδώ βρήκαν για να μας πιάνουν κορόιδα;

ΠΡΙΝ τις εκλογές του Ιουνίου 2023 ο Κωστής Χατζηδάκης με τον Νικήτα Κακλαμάνη έκαναν περιοδεία στην Άρτα και μεταξύ των άλλων σταθμό τους αποτέλεσε και ο Δήμος Κεντρ. Τζουμέρκων. Προφανώς πήγαν για να ζητήσουν ψήφους. Και τους πήραν καθώς η ΝΔ απέσπασε την 1η θέση. Αντί για «ευχαριστώ» ο κ. Χατζηδάκης πήρε τα 5 εκατ. ευρώ για να τα διαθέσει αλλού. Πόσο αξιόπιστος αλήθεια μπορεί να είναι;

ΚΙ αυτός ο άνθρωπος κρατάει τα ταμεία της χώρας! Ούτε καν τον πρωθυπουργό του υπολογίζει, ο οποίος σε επίσκεψή του στην ίδια περιοχή κατά την πρώτη κυβερνητική θητεία είχε αναφερθεί στην κατασκευή του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στη θέση «Σταυρός» Θεοδωριάνων. Θα το αφήσουν να περάσει το «ντούκου» οι Τζουμερκιώτες;

ΜΗΠΩΣ ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος να επισκεφθεί τον φίλο του υπουργό Οικονομικών ώστε να ζητήσει εξηγήσεις; Διότι ήταν ο ίδιος, ο Γ. Στύλιος δηλαδή, που όντας στη συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή, παρόντος του δημάρχου Κεντρ. Τζουμέρκων, είχε ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα το εν λόγω έργο. Εκφράζοντας μάλιστα τις ευχαριστίες του προς τον Κ. Καραμανλή. Τί να πει στον Κώστα Χατζηδάκη; «Λυπάμαι πολύ που μάς εκθέτεις. Όχι μόνο εμάς αλλά και τον πρωθυπουργό μας».

ΕΤΣΙ θέλει τους πολιτικούς ο λαός όταν διαπιστώνονται αδικίες. Να επιδεικνύουν πυγμή. Προφανώς – και ιδιαίτερα βεβαίως – απέναντι σ’ αυτούς που εμφανίζονται ως φίλοι, αλλά τελικά αποδεικνύονται φίδι στον κόρφο μας. Γιατί μη μάς πει ο υπουργός ότι δεν ήξερε και δεν γνώριζε ότι το συγκεκριμένο έργο αφορά περιοχή την οποία επισκέφθηκε προεκλογικά μοιράζοντας υποσχέσεις. Ούτε ότι δεν είναι εκλογική περιφέρεια του φίλου του βουλευτή Γιώργου Στύλιου!

ΔΙΑΤΥΠΩΣΑΜΕ τέσσερα ερωτήματα προς τον γενικό γραμματέα του Δήμου Αρταίων Χρήστο Παπανικολάου, φαρμακοποιό, επί του βιογραφικού του που δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά απάντηση δεν πήραμε. Δικαίωμά του. Όμως είναι δικαίωμα και του καθενός εκ των συμπολιτών μας να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα για αλήθειες ή ψέματα.

ΑΣ γνωρίζει, όμως, πως όταν διατυπώνεται ένα ή πολλά ερωτήματα, πίσω απ’ αυτά υπάρχουν πολίτες, στους οποίους ενίοτε γεννιούνται. Απλά εμείς γινόμαστε οι μεταφορείς τους. Επομένως, όταν στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν δίνονται, καλείται να τα βγάζει πέρα όχι μόνο με εμάς αλλά και με τους δημότες. Αν επιλέγει να τούς αφήνει με τις απορίες αναλαμβάνει παράλληλα και το βάρος της ευθύνης ως δημόσιο πρόσωπο που πλέον είναι.
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ανάμεσα στον δήμαρχο Αρταίων Χριστόφορο Σιαφάκα και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Γκολομάζο, ύστερα από συνάντηση που είχαν, για δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου στη θέση Κρεκούκια Αμμοτόπου. Ναι, ουδεμία αντίρρηση. Μήπως όμως θα ήταν χρήσιμο να συμφωνήσουν και για τα επόμενα βήματα; Αργούμε… πολύ αργούμε.

«Η ανάπτυξη της Άρτας “περνάει” μέσα από τον πολιτισμό της», είναι ο τίτλος του άρθρου που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βασίλης Ψαθάς. Επιτέλους βρέθηκε και ένας εκπρόσωπος του τοπικού δημόσιου βίου να βγει και να μιλήσει με τόσο εμφατικό τρόπο γι’ αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα της Άρτας. Αλλά και για την πρώτη γραμμή προτεραιότητας στην οποία όλοι καλούμαστε να συστρατευτούμε. Γιατί όχι, να ηγηθεί προσωπικά αυτής της προσπάθειας.

ΜΙΑ προσπάθεια που μέλημά της θα πρέπει να είναι η συνένωση δυνάμεων με την προοπτική να καταστεί συλλογική, με στόχο κατά πρώτον την εμπέδωση πολιτιστικής και ιστορικής συνείδησης ως προαπαιτούμενο για την ανάδειξη και προβολή. Για να παρεμβαίνει δημοσίως τόσο ηχηρά, νομίζουμε ότι ο Βασίλης Ψαθάς έχει συγκεκριμένο σχέδιο. Τόπο, λοιπόν, στον πολιτισμό για να αποκτήσει πλέον η Άρτα την ταυτότητα που τής ταιριάζει επί του συγκεκριμένου προτάγματος, αλλά και που πραγματικά τής αρμόζει. Ας το επιχειρήσουμε για να κάνουμε και τη διαφορά.

ΚΙ επειδή μιλήσαμε για συνένωση δυνάμεων, κοιτάζοντας γύρω μας θα δούμε πως στην γειτονική Πρέβεζα κάνουν τέτοια βήματα. Διαβάζουμε αίφνης ότι τρεις συνεργαζόμενες επιτροπές, ο Όμιλος για την Unesco, η Εταιρεία Μελετών και η Επιτροπή Πρέβεζα – Ιστορία – Πολιτισμός – Περιβάλλον, ακολουθούν έναν κοινό βηματισμό. Η πρώτη από κοινού εκδήλωση ήταν η κοπή της πίτας και έπεται συνέχεια. Επομένως, η ισχύς εν τη ενώσει. Να το δούμε έτσι και εμείς.

ΕΝ τω μεταξύ μια από τις εκδηλώσεις των ημερών που ξεχωρίζουμε είναι η σημερινή του Τμήματος Γεωπονίας (Άρτα) Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έκθεση γεωργικών μηχανημάτων σε συνδυασμό με μια ενδιαφέρουσα ημερίδα στην Πανεπιστημιούπολη στους Κωστακιούς. Όλα επί του πεδίου.

ΚΑΙ φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην προγραμματισμένη για την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου όταν στην Άρτα θα βρεθεί ο παγκοσμίου φήμης Ιταλός φυσικός και εκ των πατέρων ανακάλυψης του μποζονίου του Χίγκς, στο Cern, Guido Tonelli. Θα μιλήσει σε κοινή εκδήλωση τεσσάρων φορέων («ΣΚΟΥΦΑ», «Αστρολάβος», Palso και «Διόπτρα») που προσλαμβάνει πανευρωπαϊκές διαστάσεις. Από έκπληξη σε έκπληξη δηλαδή.

ΜΕ αφορμή αυτό το γεγονός ο «Τ» διατηρεί ανοιχτή την επικοινωνία του ώστε να εξασφαλίσει συνέντευξη από τον διακεκριμένο καθηγητή. Το μόνο που προς το παρόν έχουμε να σάς πούμε είναι ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ