Στη Βουλή με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, φέρνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας (φωτο), το ζήτημα που ανέδειξε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας, για την πάνω από δύο χρόνια καθυστέρηση στις αποζημιώσεις των θερμοκηπιακών μονάδων του νομού, που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα.
«Τα φαινόμενα αυτά – αναφέρει ο κ. Μπάρκας – προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δεκάδες θερμοκηπιακές μονάδες (υπολογίζονται πάνω από εκατό) της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας. Οι ζημιές αφορούσαν όχι μόνο τα υλικά κάλυψης αλλά και τον σκελετό των θερμοκηπίων και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα σοβαρές και έφταναν μέχρι την ολοσχερή καταστροφή της εγκατάστασης. Παράλληλα και άλλες μη γεωργικές επιχειρήσεις έπαθαν ζημιές από τα ίδια καιρικά φαινόμενα.
Οι συγκεκριμένες παραγωγικές μονάδες αιτήθηκαν την αποζημίωσή τους μέσω του προγράμματος Κρατικής Αρωγής, με βάση τον σχετικό νόμο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών και ζημιών από θεομηνίες.
Όμως το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο με το βάρος των διοικητικών διαδικασιών που συνοδεύεται για την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων, έχει ως αποτέλεσμα δύο χρόνια μετά τις πρώτες ζημιές καμιά επιχείρηση να μην έχει αποζημιωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας».
Ο κ. Μπάρκας ρωτά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για να ολοκληρωθεί η από τουλάχιστον διετίας ταλαιπωρία δεκάδων θερμοκηπιακών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και οι δικαιούχοι να λάβουν επιτέλους τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ