ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ότι σ’ άλλους Δήμους, μηδέ της Ηπείρου εξαιρουμένης, κατά την περιγραφή των αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνουν οι αντιδήμαρχοι ύστερα από τον ορισμό των δημάρχων, αποσαφηνίζεται αυτή που αφορά τα Νομικά Πρόσωπα.
Τα Νομικά Πρόσωπα τα οποία καταργήθηκαν, με τους υπαλλήλους τους να εντάσσονται διοικητικά στη δύναμη των Δήμων. Σύμφωνα με το νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση, μεταξύ άλλων, αυξήθηκαν οι θέσεις αντιδημάρχων με την προοπτική να υπάρξει ανάληψη αρμοδιοτήτων για τα καταργηθέντα Νομικά Πρόσωπα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται επί παραδείγματι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.
Σε άλλους Δήμους, όπως για παράδειγμα στον Δήμο Ιωαννιτών, βλέπουμε ότι αρμόδια επί θεμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης είναι η Σοφία Μαρκούλα και παρακάτω διαβάζουμε ότι «αναλαμβάνει επίσης την εποπτεία και τον συντονισμό λειτουργίας του καταργηθέντος ΝΠΔΔ». Ξεκάθαρος, εν τω μεταξύ, εμφανίζεται και ο γειτονικός Δήμος Ζηρού. «Αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών» σημειώνει «αναλαμβάνει ο Ελευθέριος Κατσίβελας, έχοντας την εποπτεία, τον συντονισμό λειτουργίας του καταργηθέντος ΝΠΔΔ».
Ενώ, λοιπόν, αλλού γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για την εποπτεία και τον συντονισμό λειτουργίας του καταργηθέντος ΝΠΔΔ (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) από αντιδημάρχους, κάτι τέτοιο δεν αναγράφεται μεταξύ των 10 αντιδημάρχων του Δήμου Αρταίων. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού – Κοινωνικών Δομών και ΚΔΑΠ/ ΚΔΑΠ ΜΕΑ ορίστηκε η Αγγελική Τσώλα. Είναι άραγε αυτή η αρμόδια επί του Νομικού Προσώπου; Είναι μήπως ο αρμόδιος επί θεμάτων Πολιτισμού – Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Κώστας Χαρακλιάς; Ποιός; Ποιά;
Την ίδια απορία έχουν συνάμα και εργαζόμενοι στα πρώην Νομικά Πρόσωπα που και ιδιαιτέρως στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που αναμένουν διευκρινίσεις ώστε να ξέρουν που να απευθύνονται για θέματα που τους απασχολούν. Σε ποια ή σε ποιόν επομένως ανήκει η συγκεκριμένη αρμοδιότητα;
Νομίζουμε ότι αποτελεί παράλειψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ