Η Θεοδώρα Κοντογιάννη (φωτο), μετά την συνταξιοδότηση της Βαρβάρας Παπαδοπούλου, ανέλαβε τα ηνία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, τοποθετούμενη αναπληρώτρια προϊσταμένη.
Γέννημα θρέμμα της Άρτας η Ντορίτα, όπως την ξέρουμε όλοι μας, είναι μια πάρα πολύ καλή αρχαιολόγος και διακρίνεται για την βαθύτατη γνώση της τοπικής ιστορίας. Και κυρίως της αρχαίας που είναι και το γνωστικό της αντικείμενο. Έχει συνδέσει το όνομά της με σημαντικές ανασκαφικές έρευνες, φέρνοντας στο φως σε συνεργασία με συναδέλφους της και εργαζόμενους στην υπηρεσία πάρα πολλά ευρήματα που αποκαλύπτουν τον βαθύτατο αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής.
Έως την ανάληψη της θέσης ως αναπληρώτριας προϊσταμένης, η Ντορίτα Κοντογιάννη διατηρούσε την αντίστοιχη της προϊσταμένης του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων. Τόσο η ίδια, όσο και η Εφορεία Αρχαιοτήτων, αλλά και όλοι οι Αρτινοί θα περιμένουμε τις κρίσεις για να δούμε αν θα επιλεγεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως προϊσταμένη αποτελώντας διαδοχή της Βαρβάρας Παπαδοπούλου. Απ’ ότι γνωρίζουμε πάντως διαθέτει τόσο τα ουσιαστικά όσο καις τυπικά προσόντα. Σε κάθε περίπτωση της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της από τη νέα θέση. Είμαστε βέβαιοι ότι θα το φέρει εις πέρας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ