Γενική και αόριστη ήταν η κοινή απάντηση που έδωσε τόσο στον βουλευτή Άρτας της ΝΔ Γιώργο Στύλιο όσο και στην βουλευτή του νομού (ΣΥΡΙΖΑ) Όλγα Γεροβασίλη για το δρόμο Αθαμάνιο – Θεοδώριανα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
«Εξετάζονται όλες οι δυνατότητες για να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση και η παράδοση στην κυκλοφορία του δρόμου Αθαμανίου – Θεοδωριάνων» είναι η απάντηση του υπουργείου, με τον κ. Στύλιο να επισημαίνει σε ανακοίνωση Τύπου του πολιτικού του γραφείου: «Οι τεχνικές υπηρε- σίες του υπουργείου σημειώνουν πως έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος της εργολαβίας που φτάνει σε ποσοστό 75%. Ειδικότερα αναφέρουν πως έχει κατασκευαστεί πλήρως ο ισόπεδος κόμβος. Ενώ η παράκαμψη του Αθαμανίου έχει δοθεί στην κυκλοφορία από τις 13 Οκτωβρίου του 2023. Στην απάντηση υπογραμμίζονται και τα προβλήματα που αντιμετώ- πισε η εργολαβία με αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη ολοκλήρωσή του δρόμου. Συγκεκριμένα η εκτέλεση του έργου διακόπηκε εννέα φορές».

Γιώργος Στύλιος
Με αφορμή την απάντηση ο Γιώργος Στύλιος, δήλωσε: «Ο δρόμος Αθαμανίου -Θεοδωριάνων είναι ένα δύσκολο έργο. Η δημοπράτησή του χωρίς μελέτες και σχεδιασμό ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2019. Αποτέλεσμα ήταν οι συνεχείς καθυστερήσεις και αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού του έργου, που ξεπέρασε τα 8 εκατ. ευρώ. Τώρα το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί πλήρως ολοκληρωμένος ο δρό- μος. Στηρίζω αυτή την προσπάθεια και είμαι δίπλα στους πολίτες. Θέλουμε τη σύνδεση των Θεοδωριάνων με την Άρτα μέσα από έναν ασφαλή δρόμο του 2024».

Όλγα Γεροβασίλη
Σε ανακοίνωσή της η Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρει: «Αν και επί ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκαν εκατομμύρια ευρώ, το έργο σήμερα μένει μετέωρο. Ενώ, δηλαδή, έχει ήδη αποφασισθεί η διάλυση της σύμβασης λόγω παρέλευσης της οριακής προθεσμίας του έργου, το υπουργείο ακόμα ψάχνει λύση… Ερωτηθείς ο υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την ολοκλήρωση του δρόμου απάντησε επί λέξει ότι “εξετάζει κάθε δυνατότητα”. Με τα λόγια, όμως, έργα δεν γίνονται.
Το δια ταύτα παραμένει ότι παρά την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων έως και 1η Μαΐου 2024 και την ανάγκη προσπελασιμότητας του δικτύου, παρά την ανάγκη αποπεράτωσης του έργου, το οποίο και αναπτυξιακό χαρακτήρα έχει και θα συμβάλει στην άρση της απομόνωσης της ορεινής κοινότητας Θεοδωριάνων, το υπουργείο αντί να δώ- σει λύση… την αναζητά!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ