ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να αποκτήσουμε μια πληρέστερη εικόνα για την αύξηση της επιχορήγησης μέσω των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) μετά το νέο σύστημα κατανομής που θεσπίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έκανε δεκτή την πρόταση της ΚΕΔΕ, απευθυνθήκαμε στον δήμαρχο Γ. Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδο.
Την επικοινωνία επιδιώξαμε διότι ως ορεινός ο εν λόγω Δήμος βγαίνει κερδισμένος από το νέο σύστημα. Σύμφωνα με την πρώτη δόση για το 2024, η οποία ήδη έχει εγκριθεί, το ποσό κατανομής ανέρχεται σε 192.774 ευρώ. Ερωτηθείς ο Περικλής Μίγδος για το ποσό που ο Δήμος του λάμβανε έως τώρα με το παλιό σύστημα, απάντησε πως κυμαίνονταν γύρω στα 97.000 ευρώ (μιλάμε πάντα σε σύγκριση με την πρώτη δόση). Παρατηρείται δηλαδή μια αύξηση που φτάνει στα 96.00 ευρώ.
Ο ίδιος έχει στα χέρια του και τη διαφορά επί όλων των δόσεων μέσα σε ένα χρόνο, την οποία υπολογίζει σε συνολικά 800.000 ευρώ επιπλέον. Δηλαδή από 1,1 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2023, η κατανομή μέσα στο 2024 θα φτάσει σε 1,9 εκατ. ευρώ.
Μεγάλη πράγματι η οικονομική ανάσα. Η οποία βεβαίως δεν έρχεται ως «δώρο» αλλά ως αποτέλεσμα σκληρών αγώνων των μικρών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά Δήμων, των ΠΕΔ (Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων), μεταξύ των οποίων και της Ηπείρου που επέδειξε ιδιαίτερη δυναμική, αλλά και της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ