«Θα το διορθώσουμε, θα το ενισχύσουμε και θα επιστρέψει στη θέση του» δήλωσε προς τον «Τ» ο διακεκριμένος Ηπειρώτης Γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης (ένθετη φωτο), αναφερόμενος στο γλυπτό που κοσμεί το νέο συντριβάνι της πόλης μας, το οποίο δεν άντεξε τις αλλεπάλληλες και δυνατές ριπές του αέρα το βράδυ του Σαββάτου.
Το γλυπτό, παρά την τεχνική με την οποία είχε κατασκευαστεί ώστε να περιστρέφεται πάνω στον άξονά του, μη έχοντας δηλαδή αντιστάσεις, εντούτοις λύγησε με φορά προς τα κάτω.
Σ’ αυτή τη θέση εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής όταν για το γεγονός ενημερώθηκε η Ασφάλεια Άρτας προκειμένου να εξεταστεί ενδεχόμενο δολιοφθοράς. Ωστόσο, ο
δημιουργός του, επισήμανε προς την εφημερίδα μας: «Φαίνεται πως οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν αλλάξει πολύ. Θεωρώ πως η ζημιά έγινε διότι στην περίπτωση αυτή επρόκειτο για τυφώνα και όχι για απλό άνεμο…Είδαμε ότι η δύναμή του ανέτρεψε φορτηγά τόνων, οπότε μπορούσε πράγματι να προκαλέσει αυτή τη φθορά και στο συγκεκριμένο έργο».
Με αντίστοιχη τεχνοτροπία, δηλαδή σε άξονα με ρουλεμάν εσωτερικά, ο κ. Παπαγιάννης έχει κατασκευάσει γλυπτά που είναι τοποθετημένα παντού. Αντίστοιχου βάρους γλυπτό (350 με 400 κιλά) υπάρχει στην Κύπρο, ακόμα και στο σπίτι του, όπως εξήγησε. «Μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίστηκε πρόβλημα, όμως οι συνθήκες έχουν αλλάξει πολύ», μας ανέφερε, θεωρώντας μάλλον απίθανο να προκλήθηκε φθορά από ανθρώπινη παρέμβαση.
«Το πήραμε, λοιπόν, θα το ενισχύσουμε ώστε να αυξηθεί η αντοχή του και θα τοποθετηθεί ξανά στη θέση του», δήλωσε. Εν τω μεταξύ, ο δημιουργός του, το πρωί της ίδιας ημέρας, βρέθηκε στην Άρτα με φίλους από το εξωτερικό και επισκέφθηκε την κεντρική πλατεία της πόλης μας προκειμένου να δει και ο ίδιος ολοκληρωμένο το σιντριβάνι, διότι κατά την τοποθέτηση του γλυπτού υπολείπονταν πολλές ακόμα εργασίες. Μόλις δηλαδή που πρόλαβαν να το δουν ολοκληρωμένο, γιατί το βράδυ έλαβε το μήνυμα ότι λύγισε. Τι άλλο θα δούμε ακόμα! Β.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ