Στο μικροσκόπιο μπαίνουν για μία ακόμη φορά οι κλεμμένοι θησαυροί από Μονές και Ιερούς Ναούς των Ιωαννίνων και όσοι απ’ αυτούς είναι καταγεγραμμένοι και μπορούν ευκολότερα να ταυτοποιηθούν.
Κι αυτό συμβαίνει μετά την σύλληψη στην Αττική, δύο ατόμων, ενός άνδρα 43 ετών και μιας γυναίκας 74 ετών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν κατασχέθηκαν 56 παλαιές εκκλησιαστικές εικόνες. Οι δύο κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 43χρονος είχε προμηθευτεί τις εικόνες από την 74χρονη, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, ενώ μετά από έρευνα στην οικία της βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπλέον μία εικόνα.
Οι εκκλησιαστικές εικόνες, εξετάσθηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, η οποία γνωμάτευσε ότι 20 εξ αυτών εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων, ενώ οι υπόλοιπες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Οι αρχαιότητες, θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ