ΣΤΟΝ Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού με την παρουσία των τοπικών αρχών και πολλών χριστιανών, ελετούργησε και ετέλεσε τον Μέγα Αγιασμό την ημέρα των Θεοφανείων, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.
ΚΑΤΑ τη διάρκεια της λειτουργίας, από τον ιερέα του εν λόγω Ναού, αναγνώστηκε σύντομος χαιρετισμός του μητροπολίτη, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συγκλονιστικός ως προς την περιγραφή της εικόνας που διαβιούν σήμερα συνάνθρωποί μας.
ΜΕΤΑΞΥ των άλλων ανέφερε ότι αυξάνεται ο αριθμός όσων βρίσκονται σε ανάγκη και το συμπέρασμα συνάγεται από την προσέλευσή τους στην Ιερά Μητρόπολη, ζητώντας οικονομική βοήθεια προκειμένου να ανταποκριθούν σε βασικότατες υποχρεώσεις.
Η εκκλησία συνδράμει όσο της επιτρέπουν οι δυνατότητές της, όμως δηλώνεται αδυναμία να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, γι’ αυτό μέσω του μηνύματος του σεβασμιωτάτου απευθύνθηκε έκκληση βοήθειας από το χριστεπώνυμο πλήρωμα.
ΠΡΟΣ το σκοπό αυτό ανακοινώθηκε η περιφορά δίσκου σε όλες τις ενορίες καταθέτοντας ο καθένας εξ ημών κάτι από το υστέρημά μας ώστε να απαλυνθεί ο πόνος των φτωχών και καταφρονεμένων.
ΑΝ η έκκληση αυτή εκπορεύονταν από άλλα χείλη κι όχι προσωπικά του μητροπολίτη Άρτας, ενδεχομένως και να το αντιπαρερχόμασταν δίνοντας μικρότερη σημασία.
ΓΙΑ να διαμεσολαβεί, όμως, ο μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, το θέμα είναι πράγματι πάρα πολύ σοβαρό, επομένως, καλούμαστε όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Ο ίδιος έκανε λόγο για οικονομική κρίση ως αποτέλεσμα και της πανδημίας, προφανώς, ταυτόχρονα, ένεκα της ακρίβειας αλλά και της ανεργίας, οδηγώντας οικογένειας σε ακραία φτώχεια.
ΣΕ φαινόμενα σαν τα συγκεκριμένα, ωστόσο, όση βοήθεια κι αν προσφερθεί από την εκκλησία και όση διάθεση για αλληλεγγύη αν καταγραφεί από πολίτες, νομίζουμε ότι δεν είναι αρκετά για να δώσουν λύση στο πρόβλημα.
ΛΥΣΗ μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από πολιτικές παρεμβάσεις, αρκεί βέβαια οι έχοντες και κατέχοντες την εξουσία να διαθέτουν την βούληση.
ΣΗΜΑΤΑ για αδυναμία νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής, αλλά και για όρια της φτώχειας που αγγίζουν το «κόκκινο» έρχονται από πολλές πλευρές, και μεταξύ των άλλων από την εκκλησία της Άρτας.
ΚΑΙΡΟΣ να… ανοίξουν τις κεραίες τους για να τα πιάσουν, λαμβάνοντας εν συνεχεία τις πολιτικές τους αποφάσεις ώστε να σωθούν άνθρωποι.
ΣΕ διαφορετική περίπτωση οι εξαγγελίες τους για κράτος δικαίου και για κοινωνικό πρόσωπο δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά μόνο ένα κενό γράμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ