ΚΑΙ μετά το πέρας των εορτών οι πίτες. Σύλλογοι και φορείς κάνουν ήδη τα κουμάντα τους ώστε να δώσουν το βροντερό «παρών», ενισχύοντας παράλληλα και τον κορβανά τους. Κι όλα αυτά βεβαίως υπό το φόβο κορωνοϊού, γρίπης και λοιπών ιώσεων.
ΔΙΟΤΙ, καθώς θα διαπιστώνετε και σεις, παρατηρείται έξαρση και στα τρία. Δεν είναι πάντως να το παίρνουμε αψήφιστα. Θέλει προσοχή.

ΚΟΝΤΑ στους Συλλόγους και φορείς έρχονται πρωτοχρονιάτικες πίτες και από κομματικές οργανώσεις. Μένει να δούμε ποιες θα το επιχειρήσουν και ποιά πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής θα επιλέξουν να είναι μαζί τους. Όχι τίποτε άλλο αλλά να βγει κάνα ενοίκιο και κάνας λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος. Πότε θα ξαναβρεθεί τέτοια ευκαιρία!

ΘΕΜΑ των ημερών βεβαίως είναι και οι αντιδήμαρχοι που τουλάχιστον όσον αφορά τον Δήμο Αρταίων δεν έχουμε… παράπονο. Δέκα στο σύνολό τους οπότε καλυπτόμαστε πλήρως. Είθε η ευημερία των αριθμών να συνοδευτεί και με παραγωγή έργου.

«ΛΙΓΟ ακόμα και θα φτάσουν τον αριθμό σύνθεσης της κυβέρνησης» ήταν το σχόλιο φίλου αναγνώστη, ο οποίος δεν απέφυγε την πληθυσμιακή σύγκριση ανάμεσα στην πανελλαδική εκπροσώπηση υπουργών και υφυπουργών και την αντίστοιχη από τους δέκα αντιδημάρχους του Δήμου Αρταίων. Σε κάθε περίπτωση πάντως αρχίζει ο χρόνος των εξετάσεων στους πολίτες και παράλληλα η βαθμολογία τους. Άλλο… κερκίδα κι άλλο γήπεδο!

ΑΝΑΜΕΣΑ στους δέκα του Δήμου Αρταίων τρεις έχουν δοκιμαστεί καθώς διετέλεσαν αντιδήμαρχοι του Χρήστου Τσιρογιάννη. Ο λόγος για τους Κώστα Χαρακλιά, Δημήτρη Ευαγγέλου και Μιχάλη Κοτσαρίνη. Έχουμε την περιέργεια να δούμε τι περισσότερο καλό στερούμασταν ως πολίτες που δεν μπόρεσαν να το κάνουν επί του τότε «αλαζόνα» δημάρχου και θα το εφαρμόσουν τώρα! Τώρα που απαλλάχθηκαν από τα… καταπιεστικά δεσμά!

ΥΠΑΡΧΕΙ και κάτι άλλο ως προς τον αριθμό αντιδημάρχων στο Δήμο Αρταίων. Ανά δέκα κάθε χρόνο συν ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, συν τρεις στην προεδρία οργανισμών προλαβαίνουν να περάσουν όλοι από θέσεις ευθύνης πάνω από δύο χρόνια. Η χαρά των δημάρχων! Κανένας δεν θα μείνει με το παράπονο ότι μένει εκτός!

ΤΟ λέγαμε για τους προέδρους, ότι δηλαδή εάν φωνάζαμε σε μια ομήγυρη δυνατά τη λέξη «πρόεδρος» θα γύρναγαν το κεφάλι πάνω από τους μισούς. Το ίδιο τείνει να συμβεί σήμερα και με τους αντιδημάρχους. Θα το γυρνούν όχι μόνο οι ήδη διατελούντες αλλά κι αυτοί που περιμένουν στη σειρά.

ΣΕ ότι αφορά την Περιφέρεια ουδεμία έκπληξη ως προς τον ορισμό των αντιπεριφερειαρχών στους τέσσερις νομούς. Ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης συνεχίζει την παράδοση, σύμφωνα με την οποία επιβραβεύει τους πρώτους σε σταυρούς προτίμησης. Προφανώς και για το έργο τους που εγκρίνεται από την λαϊκή ετυμηγορία.

ΕΤΣΙ, αντιπεριφερειάρχης Άρτας ορίστηκε εκ νέου ο Βασίλης Ψαθάς, Ιωαννίνων, ο Κωνσταντίνος Σιαράβας, Πρέβεζας ο Στράτος Ιωάννου και Θεσπρωτίας ο Θωμάς Πιτούλης. Καλή δύναμη.

ΚΑΛΗ δύναμη βεβαίως και στην Αναστασία Σίμου, περιφερειακή σύμβουλο της πλειοψηφίας εκλεγμένη στην Άρτα, η οποία ορίστηκε θεματική αντιπεριφερειάρχης. Στην κ. Σίμου εκχωρούνται οι αρμοδιότητες που αφορούν θέματα του τομέα προώθησης τοπικών προϊόντων. Είναι κάτι που γνωρίζει.

ΑΠΟ τις επιλογές που ξεχωρίζουν στον χώρο τοπικής αυτοδιοίκησης της Άρτας, κατά τη γνώμη μας είναι και αυτή που έρχεται από τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Ο δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος εμπιστεύτηκε τη θέση προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου στην Λαμπρινή Σταμούλη που τουλάχιστον στο νομό Άρτας είναι η μοναδική γυναίκα στο ύπατο αυτό αξίωμα. Και από τις λίγες μεταξύ των 18 Δήμων της Περιφέρειας. Έκανε τη διαφορά. Ανανέωση με τα όλα της.

ΣΤΙΣ αυτοδιοικητικές κινήσεις που συζητήθηκαν αρκετά συγκαταλέγεται και αυτή του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος όρισε αναπληρώτρια περιφερειάρχη την Αγνή Νάκου, πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στα Ιωάννινα. Εμπεριέχει άραγε και κάποιου άλλου είδους συμβολισμό; Κάποιο… δαχτυλίδι ας πούμε;

ΔΕΝ μπήκε και τόσα καλά το νέο έτος για το σούπερ μάρκετ LILD που βρίσκεται επί της οδού Άρτας – Κωστακιών. Μια μέρα μετά την Πρωτοχρονιά, 8 το βράδυ, στη θέα δύο ατόμων που φέρεται να κρατούσαν μαχαίρι και πιστόλι η ταμίας λιποθύμησε. Την ίδια στιγμή τέθηκε σε λειτουργία ο συναγερμός με αποτέλεσμα οι δύο επίδοξοι ληστές να τραπούν σε φυγή. Τα ακούμε να συμβαίνουν αλλού, τα βλέπουμε τώρα και στην πόρτα μας. Δυστυχώς.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ