Η αισθητή μείωση της παραγωγής ελληνικών ακτινιδίων, λόγω του ήπιου χειμώνα, έχει προκαλέσει σημαντικές ανακατατάξεις στην αγορά, επηρεάζοντας τόσο τη ζήτηση όσο και τις τιμές. Σύμφωνα με την διευθύντρια πωλήσεων της εταιρείας Zeus, Χριστίνα Μανώση, οι προβλεπόμενοι όγκοι παραγωγής για ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ότι θα είναι 20% έως 25% χαμηλότεροι.
Αν και αρχικά εκτιμιούνταν ότι θα παραχθούν περίπου 300.000 τόνοι ακτινιδίων φέτος, η παραγωγή έχει μειωθεί στους 240.000 τόνους. Παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και στην Ιταλία, όπου έχει επίσης χαμηλότερη προσφορά αυτή τη σεζόν. Η συνδυασμένη επίδραση της μειωμένης παραγωγής και της αυξημένης ζήτησης οδηγεί σε υψηλότερες τιμές, καθιστώντας τα ακτινίδια αντικείμενο περισσότερο επιθυμητό για τους καταναλωτές.
Με πολλούς Έλληνες εξαγωγείς ακτινιδίων να πωλούν γρήγορα τα αποθέματά τους, η κ. Μανώση προβλέπει ότι τα περισσότερα από τα Ελληνικά αποθέματα ακτινιδίων θα εξαντληθούν μέχρι το τέλος του μήνα. «Για την τρέχουσα σεζόν, η Ελλάδα έχει ήδη εξάγει 85.000 τόνους σε 1,5 μήνα, με τους παραγωγούς να ανταποκρίνονται άμεσα στη ζήτηση και να πωλούν γρήγορα τα αποθέματά τους. Αν αυτή η τάση συνεχιστεί προβλέπεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων της Ελλάδας θα εξαντληθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ