Την επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρεντζέπ – Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα σημάδεψε το απαράδεκτο για Έλληνα υπουργό Εξωτερικών προσκύνημα στον Τούρκο πρόεδρο τόσο κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όσο και κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Γεραπετρίτης ατομικά έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται στον οποιονδήποτε όπως επιθυμεί. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση ενεργούσε απέναντι στον Ερντογάν ως υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας και η ραγιάδικη συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη. Ας δει τις φωτογραφίες και αν έχει ακόμα λίγο φιλότιμο ας παραιτηθεί! Εξέτασα το video καρέ – καρέ ιδιαίτερα όταν ο κ. Ερντογάν ανέβηκε τις σκάλες του Προεδρικού Μεγάρου και πέρασε τη μεγάλη είσοδο.
Απέναντι ο κ. Γεραπετρίτης όχι μόνον έκανε ολοκληρωμένο προσκύνημα στον Τούρκο πρόεδρο με επίκυψη του σώματός του από την μέση και πάνω αλλά είδα να μαζεύει και τα πόδια του με στρατιωτικό τρόπο σε θέση προσοχής! Σαν Έλληνας εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα ντροπή. Τόσο πολύ έχει αλλοτριωθεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας;
Ο άνθρωπος αυτός μέχρι χθες φοβέριζε ότι «θα έρθει κάποια νύχτα» και εμείς τον υποδεχόμαστε με προσκύνημα; Λέει το πρωτόκολλο τέτοια πράγματα κ. Γεραπετρίτη; Υποδοχή με σεβασμό στον επισκέπτη μας αλλά όχι δουλικότητα που εκθέτει διεθνώς τη πατρίδα μας. Τόπιασε και ο Τουρκικός τύπος και τόκανε σημαία. «ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ» γράφει τουρκική εφημερίδα και συνε- χίζει: «Στοχοποιήθηκε στη χώρα του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών που έσκυψε σε ένδειξη τιμής το κεφάλι του στον Ερντογάν». Τι να πει κανείς!
Το απαράδεκτο είναι ότι ο κ. Γεραπετρίτης προσπάθησε να καλύψει την πράξη του αυτή λέγοντας ψευδώς ότι το προσκύνημα απευθύνονταν στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, πλην όμως τον διαψεύδει το video όπου η κ. Σακελλαροπούλου δεν υπάρχει στον χώρο. Ακόμα τον διαψεύδει το γεγονός ότι το ίδιο προσκύνημα στον Τούρκο Πρόεδρο έκανε και κατά την άφιξη του τελευταίου στο αεροδρόμιο όπου δεν υπήρχε η κ. Σακελλαροπούλου.
Δεν γνωρίζω αν και πόσοι τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν τα video του κ. Ερντογάν από το αεροδρόμιο και από την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο. Επειδή κάποια κανάλια κόβουν μερικές σκηνές που είναι απαγορευτικές «για μικρά παιδιά» θα δώσω στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα γραφόμενά μου για τον κ. Γεραπετρίτη.
Πρώτα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά την άφιξη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα, δεύτερον κατά την επίσκεψή του στο προεδρικό μέγαρο και τρίτο εκείνη που δείχνει με βέλος τη θέση της κ. Σακελλαροπούλου πίσω από την πόρτα της κυρίας εισόδου. Κύριε Γεραπετρίτη, αν έχετε Ελληνικό φιλότιμο πρέπει να παραιτηθείτε. Εκθέσατε τη χώρα διεθνώς. Τελεία και παύλα.

*Ο Γιώργος Χαλκιάς είναι επίτιμος δικηγόρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ