Με ιδιαίτερη χαρά όλοι εμείς οι κινηματογραφόφιλοι καλωσορίσαμε την επαναλειτουργία, μετά από 3,5 χρόνια, του κινηματογράφου «ΠΑΛΛΑΣ» στην πόλη μας και μάλιστα με την προβολή επίλεκτων ταινιών ταυτόχρονα με τις αίθουσες των Αθηνών.
Για παράδειγμα, η ταινία «Η Φόνισσα» συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, με ανάμικτες ηλικίες, πράγμα που αποδεικνύει ότι η 7η τέχνη δεν μπορεί να ξεπεραστεί, ούτε από τη μικρή οθόνη της τηλεόρασης, αλλά και ούτε από τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα (διαδίκτυο κλπ).
Ειδικότερα, για την αίθουσα του κινηματογράφου της πόλης μας, επισημαίνουμε ότι την 6η Ιανουαρίου 2024 συμπληρώνονται 57 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας της με τη σημερινή κτιριακή της μορφή (την 6η Ιανουαρίου 1967 είχε προβληθεί η ταινία «ΝΕΒΑΔΑ ΣΜΙΘ», με πρωταγωνιστή τον Στηβ Μακουήν, τύπου γουέστερν και «ακατάλληλη για ανηλίκους», σύμφωνα με τα τότε ήθη της εποχής!). Πάντως, καλό είναι να γίνει μια ανασκόπηση της ιστορίας του κινηματογράφου στην πόλη μας, αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι, κατά τις αρχές τις δεκαετίας του ’70, το καλοκαίρι λειτουργούσαν ταυτόχρονα επτά κινηματογράφοι (τρεις θερινοί και τέσσερεις χειμερινοί).
Προτείνω, λοιπόν, να καταθέσουν τις γνώσεις τους, τόσο οι ειδικοί (πχ ο φίλος Βασίλης Γκανιάτσας), όσο και οι λοιποί εραστές της μεγάλης οθόνης.
Φιλικά Μιχάλης Νικολάου – Δικηγόρος – Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ