Ο Κώστας Πατήλας (ένθετη φωτο) είναι ο νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, ύστερα από τις δημαιρεσίες που διεξήχθησαν στο Δημαρχείο.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο πρόεδρος προέρχεται υποχρεωτικά από την πλειοψηφία, ανεξάρτητα από τους σταυρούς προτίμησης. Έλαβε συνολικά 19 ψήφους. Οι 17 προέρχονται από την παράταξή του και δύο από τους συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ήτοι σύνολο 19. «Όχι» είπαν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας καθώς επίσης και οι επικεφαλής δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού «Ριζο- σπαστική Δημοτική Αλλαγή» Βάσω Αμπελογιάννη, ήτοι σύνολο εννιά (απουσίαζε από την μείζονα μειοψηφία ο σύμβουλος Κώστας Πανέτας).
Μέσω των δημαιρεσιών αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο Γιώργος Σιλιόγκας προερχόμενος από τον συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας που έλαβε 16 ψήφους ενώ 12 είπαν “όχι”. Γραμματέας εκλέχθηκε ο Νίκος Ευταξίας από την «Λαϊκή Συσπείρωση» (υποχρεωτικά από ελάσσονα αντιπολίτευση) που έλαβε όλες τις ψήφους, δηλαδή 28 υπέρ και μηδέν κατά.
Στην ίδια συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει ψηφοφορία και για την δημαρχιακή επιτροπή που αντικαθιστά την οικονομική αντίστοιχη καθώς και την επιτροπή ποιότητας ζωής. Από την πλευρά της πλειοψηφίας εκλέχθηκαν οι: Χρήστος Γιώτης, Λάμπρος Κοσμάς, Χαρίκλεια Σφαλτού, Σπύρος Θεμελής, και από την μείζονα μειοψηφία ο Νίκος Λιόντος και ο Παντελής Κωλέτσος. Αυτό που απομένει είναι να αποφασισθεί αν πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας ή θα ορίσει πρόεδρο αντιδήμαρχο, κάτι που επιτρέπεται από τη νομοθεσία.
Να σημειωθεί επίσης ότι χθες βράδυ, μετά τις δημαιρεσίες, ο νέος δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας αναμένονταν να ανακοινώσει τα ονόματα των αντιδημάρχων που θα είναι συνολικά εννιά. Από αυτούς οι επτά έμμισθοι και οι δύο άμισθοι. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, επισήμως πρόκειται να γίνουν γνωστά σήμερα Τετάρτη ή το αργότερο έως αύριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ