Ενα μεγάλο πλήθος συμπολιτών μας βρέθηκε με χαρά και συγκίνηση στα εγκαίνια του ανακαινισμένου παλιού Δημαρχείου επί της οδού Σκουφά, δωρεά Αλεξάνδρου Ζάρρα. Ένα εξαιρετικό αρχοντικό στην καρδιά της πόλης που ήταν έτοιμο να καταρρεύσει, ξαναβρήκε τον βηματισμό του και του δόθηκε το φιλί της ζωής.
Η τεχνολογία πάλεψε με τη σκληρότητα του χρόνου και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό. Μια κρυμμένη μεγαλοπρέπεια για πολλές δεκαετίες ξεπρόβαλλε, κουβαλώντας ιστορία, μνήμες και ομορφιά. Μηχανικοί και τεχνίτες εργάστηκαν σκληρά με μεράκι και σεβασμό για την ολοκλήρωση του έργου. Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» η κ. Καινούργιου με ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ πρόβαλε το έργο στην κάθε λεπτομέρειά του.
Όλοι οι Αρτινοί θα πρέπει να περάσουν το κατώφλι του για να θαυμάσουν από κοντά ένα κόσμημα, όπου θα τους προϋπαντήσουν οι γοητευτικές φωνές του Βάγια, του Παπαγεωργίου, της Σακκά, του Σιμιντζή, του Γκίζα… Προφανώς η Δημοτική Αρχή θα έχει έτοιμα σχέδια για τη δεύτερη χρήση του.
Ως κτίριο από μόνο του είναι μια ζωγραφιά, που σημαίνει ότι εκτός από δημοτική χρήση και τουριστικό προϊόν θα πρέπει να αξιοποιηθεί και για άλλες χρήσεις σε συνεργασία με φορείς, μουσεία και οργανισμούς. Και γιατί όχι, να γίνει ένα υποδειγματικό παράδειγμα και για άλλες πόλεις με αντίστοιχα διαμάντια.
Δημήτρης Ντάλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ