ΑΠΟ την Δευτέρα οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που προέκυψαν από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 ανέλαβαν επισήμως τα καθήκοντά τους και πλέον είναι αυτές που τίθενται στην κρίση των πολιτών για το έργο που θα παράγουν στην επόμενη πενταετία.
ΤΟ φορτίο είναι βαρύ, η ευθύνη μεγάλη, το χρέος έναντι σε όσους τίς εμπιστεύτηκαν υψηλό, οπότε υπάρχει μόνο ένας δρόμος: Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις να τηρηθούν στο ακέραιο, διαφορετικά είναι αυτές που θα αναλάβουν το κόστους της αποτυχίας τους.
ΣΕ ότι αφορά την Ήπειρο, ο λαός ανανέωσε για μια ακόμα φορά την εμπιστοσύνη του προς την έως τώρα περιφερειακή αρχή, της οποίας το τιμόνι κρατά ο Αλέξανδρος Καχριμάνης γνωρίζοντας νομίζουμε ποιά είναι τα βήματα που καλείται να βαδίσει ώστε να διασφαλιστεί η «αξιοβίωτη ανάπτυξη» που είναι και ο τίτλος του συνδυασμού του.
ΣΤΟΥΣ τέσσερις Δήμους του νομού μας, σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή, υπαγορεύτηκε η συνέχιση της θητείας σε δύο δημάρχους, δηλαδή στον Χρήστο Χασιάκο (Κεντρικών Τζουμέρκων) και Περικλή Μίγδο (Γεωργίου Καραϊσκάκη), ενώ παράλληλα αναδείχθηκαν δύο νέοι, ο Χριστόφορος Σιαφάκας (Δήμος Αρταίων) και Κώστας Παπασιώζος (Νικολάου Σκουφά).
ΣΕ όλους, ωστόσο, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής που δεν είναι άλλος από τις αυξημένες απαιτήσεις των δημοτών για παραγωγή έργου τέτοια που να ανταποκρίνεται στην κάλυψη σύγχρονων αναγκών με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
ΓΙΑ να επιτευχθεί αυτός ο στόχος μέλημα των δημοτικών αρχών είναι, πρώτον ο σχεδιασμός, δεύτερον, ο συντονισμός, τρίτον, η καλή και μεθοδική οργάνωση των ανθρώπων πρώτης γραμμής, τέταρτον οι συνεργασίες με φορείς και συλλογικότητες, πέμπτον, τα ευήκοα ώτα προς την αντιπολίτευση, έκτον, ο σεβασμός προς τις αντίθετες απόψεις, έβδομον, η απαλλαγή από αλαζονικές συμπεριφορές, όγδοον, διαζύγιο από κάθε έννοια που υποδηλώνει χείρα αυθεντιών, ένατον, αποστάσεις και μάλιστα πολύ μακρινές από υποταγή σε συμφέροντα, δέκατον, κλείσιμο της πόρτας σε κάθε κρούσμα χειραγώγησης εξωθεσμικών παραγόντων, ενδέκατον και πιο σημαντικό αξιοποίηση όλων των ευκαιριών προς όφελος των συμφερόντων των Δήμων.
ΖΟΥΜΕ σε μια εποχή με έντονα τα χαρακτηριστικά της ανταγωνιστικότητας, πεδίο της οποίας αποτελούν και οι Δήμοι μεταξύ τους.
ΘΕΛΟΥΜΕ να πούμε δηλαδή ότι είναι κοινό μυστικό ο διαγκωνισμός δημάρχων έξω και μέσα στα υπουργικά γραφεία, που εκμεταλλευόμενοι γνωριμίες και κομματικές ταυτίσεις προσπαθούν να αποσπούν τη μερίδα του λέοντος και συχνά την κερδίζουν.
ΩΣ εκ τούτου ας το έχουν υπόψη ώστε να κινούνται ανάλογα, γιατί στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε τι γίνεται…
ΚΑΛΗ χρονιά σε όλους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ