Παραδόθηκαν την περασμένη Τετάρτη οι εγκαταστάσεις του Πράσινου Σημείου που βρίσκονται σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Αρταίων, δίπλα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).
Σε ανακοίνωση Τύπου που εκδόθηκε την ίδια ημέρα, επισημαίνεται: «Στο Πράσινο Σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης συνοδευόμενος από τον ανάδοχο του έργου Γιάννη Τσιρώνη, τον προϊστάμενο Καθαριότητας Γιώργο Γεωργούλα και τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Δήμου Άρη Ζέρβα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 808.337 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Ηπείρου (ΕΣΠΑ).
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο αναβαθμίζει τις υποδομές στον Δήμο σε ότι αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων και βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Το Πράσινο Σημείο της Άρτας είναι ένας οργανωμένος χώρος, όπου ο πολίτης θα μπορεί να προσκομίζει ανακυκλώσιμα υλικά, ρούχα, ογκώδη (πχ έπιπλα ή ΑΗΗΕ), μικρά επικίνδυνα απόβλητα (όπως μπαταρίες, CD ή χρώματα κλπ), πράσινα απόβλητα και άλλα είδη. Οι βασικότερες εγκαταστάσεις αφορούν σ’ έναν χώρο διαλογής μικρών ανακυκλώσιμων αποβλήτων, ένα χώρο διαλογής ογκωδών και βοηθητικούς χώρους.
Τί δήλωσε ο Χρήστος Τσιρογιάννης
Με αφορμή την παράδοση του έργου ο απελθών δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, δήλω-σε: «Παραδίδουμε ένα ακόμα σημαντικό έργο για την πόλη μας, ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Με τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου διαμορφώσαμε μια νέα νοοτροπία στα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων. Πρόκειται για μια νέα Πράσινη Δομή, για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να δημιουρ- γήσουμε καλύτερες συνθήκες για την καθημερινότητα όλων μας.
Άλλωστε η Άρτα έχει από τα υψηλοτέρα ποσοστά ανακύκλωσης πανελλαδικά και συνεχίζουμε με την τοποθέτηση νέων κάδων ανακύκ- λωσης, τον μωβ κάδο για ρούχα και παπούτσια και τον καφέ κάδο για τα οργανικά απόβλητα, δηλαδή τα “σκουπίδια” της κουζίνας και του κήπου μας. Με την κάρτα του δημότη ανταμείβουμε πλέον τους δημότες μας με μειωμένα δημοτικά τέλη, μειώσεις σε δημοτικές δομές και εκδηλώσεις. Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο καθιερώνουμε εκπτώσεις στα καταστήματα της πόλης μας.
Επιπλέον, δημιουργούμε “Πράσινες Γωνιές” σε διάφορα σημεία, καθώς ο Δήμος μας υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημό- τες μας, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων με την διαλογή στη πηγή. Με την διαλογή στην πηγή από κοινού Δήμος και δημότες, επιτυγχάνουμε και προστασία του περιβάλλοντος αλλά και μειωμένα κόστη διαχείρισης των απορριμμάτων μας, που μετατρέ- πονται σε μειωμένα δημοτικά τέλη για όλους τους κατοίκους της Άρτας».
Αξίζει να σημειωθεί πως δίπλα στον χώρο του Πράσινου Σημείου, αναμένεται να μετακινηθεί και το αμαξοστάσιο του Δήμου, καθώς στον χώρο που υπάρχει τώρα θα δημιουργηθούν αναπλάσεις και αθλητικές εγκαταστάσεις – από skateboard μέχρι γήπεδα 5Χ5, τένις, μπάσκετ, βόλεϊ – με χρηματοδότηση 3,8 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
Οπότε σ’ αυτόν τον ιδιόκτητο χώρο του Δήμου μαζί με το ΣΜΑ και το Πράσινο Σημείο, θα δημιουργηθεί πλέον ένας οργανωμένος χώρος ανακύκλωσης και διαλογής, ενώ η μετακίνηση του προσωπικού καθαριότητας θα γίνεται με το νέο mini bus που πρόσφατα απέ- κτησε ο Δήμος Αρταίων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ