«Αποκαλυπτική» σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ «είναι η απάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στην ερώτησή μας για την πορεία του έργου ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας ύστερα από την απένταξή του από το Ταμείο Ανάκαμψης».
«Όχι μόνο – προσθέτει – επιβεβαιώνεται η είδηση απένταξης από το εν λόγω Ταμείο, ύψους περίπου 140 εκατ. ευρώ, αλλά μάλιστα ρητά αναφέρεται ότι η απέν- ταξη αυτή έλαβε χώρα, αν και είχε κριθεί “εφικτή η ολοκλήρωση των έργων εντός χρονοπλαισίου ΤΑΑ (Ταμείο Ανάκαμψης)”.
Ωστόσο, τώρα το υπουργείο ανακρούει πρύμναν και προφασίζεται πως “προχώρησε στη λήψη της απόφασης περί απένταξης από το ΤΑΑ του έργου της δράσης 16898 […] για την αποφυγή εμπλοκής κατά τη λήξη του προγράμματος του ΤΑΑ (Δεκέμβριος 2025) σε δυσάρεστες συνέπειες, στην πιθανή, με τα σημερινά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας περίπτωση μη επίτευξης ολοκλήρωσης του έργου κατά τον χρόνο που θέτει και προϋποθέτει ως κριτήριο επιλεξιμότητας το ΤΑΑ”.
Ενδιαφέρουσα εξέλιξη η επίκλη-ση των καθυστερήσεων αν αναλογιστεί κανείς πως μόλις προ εβδομάδων φημολογούνταν η απένταξη λόγω των αναγκών που προέκυψαν στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία “Daniel” και τις ανάγκες για ένταξη άλλων έργων. Εν τέλει ουδεμία τέτοια αναφορά γίνεται στην απάντηση, ώστε να προκαλεί έτι περαιτέρω το γεγονός της απένταξης.
Ομολογεί δε περαιτέρω ότι αντί για εξασφάλιση χρηματοδότησης από άλλη πηγή προς το παρόν απλά… “βρίσκεται σε αλληλογραφία με το υπουργείο Οικονομικών” σχετικά! Ακόμα ένα εμβληματικό έργο εκτός Ταμείου Ανάκαμψης και χωρίς χρηματοδότηση για την Ήπειρο. Η απαξίωση της Περιφέρειάς μας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δυστυχώς, συνεχίζεται…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ