ΣΤΗΝ πρωτοπορία των Δήμων της χώρας με έντονο το κοινωνικό πρόσωπο περνά ο Δήμος Αρταίων ύστερα από την παράδοση στην ειδική αγωγή ενός κτιριακού συγκροτήματος που όντως αποτελεί πρότυπο.
Αναφερόμαστε στο 1ο ειδικό δημοτικό και στο 1ο ειδικό νηπιαγωγείο, στο Γλυκόριζο, εμβαδού 1.800 τετραγωνικών μέτρων που εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου παρουσία της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας Κεφάλα. Για τους γονείς των 27 παιδιών του δημοτικού και των έξι του νηπιαγωγείου, κυρίως όμως για τα ίδια αλλά και για τους εκπαιδευτικούς είναι ένα δώρο ζωής, μια φάτνη ανθρωπιάς και ένα έργο ανεκτίμητης αξίας.
Ήταν απ’ αυτά που έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα η απερχόμενη Δημοτική Αρχή και ιδιαιτέρως ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, βρίσκοντας σύμμαχο την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία το ενέταξε στο ΕΣΠΑ και πλέον συνιστά σύμβολο κοινωνικής ευαισθησίας. Πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και οι μόνοι που μπορούν να αποδώσουν με ακρίβεια τι μπορεί να σημαίνει η λειτουργία του μέσα στους υπέροχους χώρους του είναι οι άνθρωποι που διασυνδέονται άμεσα μ’ αυτό το πραγματικό κόσμημα. Αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενα φύλλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ