Ο Νίκος Λίγκας είναι από την περασμένη Τετάρτη νέος γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Άρτας, ύστερα από το ομόφωνο «ναι» των δέκα μελών της (απουσίαζε ο Νίκος Νικολάου).
Πρόκειται για τοπικό ιστορικό στέλεχος του κόμματος ευρισκόμενο πάντα στην πρώτη γραμμή στα εύκολα και στα δύσκολα. Το υπηρέτησε από διάφορες θέσεις με συνέπεια και αφοσίωση, δίνοντας το «παρών» σ’ όλα τα προσκλητήρια από τα νεανικά του χρόνια. Ακόμα κι όταν άλ-λοι το εγκατέλειπαν ο ίδιος παρέμεινε σταθερά δίπλα του αγωνιζόμενος για τις αρ- χές και τις αξίες των διακηρυγμένων θέσεών του.
Στην συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ήταν ο μόνος που έθεσε υποψηφιότητα για την ανάληψη της θέσης μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος Αλέξη Σερέτη, με την παρότρυνση να είναι ενωτικός, κάτι που εμπράκτως υιοθετήθηκε καθώς αναπληρωτής του, επίσης ομόφωνα, αναδείχθηκε ο Νίκος Γόγολος που θα μπορούσαμε να πούμε ότι προέρχεται από άλλη εσωκομματική «ομάδα».
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για τη θέση αναπληρωτή γραμματέα της ΝΕ εκδήλωσε στη συνεδρίαση ο Θεόδωρος Γόγαλης, ο οποίος ανήκει στην ίδια «ομάδα» με τον Νίκο Λίγκα. Παρενέβη, ωστόσο, το μέλος της ΝΕ Γιώργος Θωμάς, ο οποίος έθεσε ως προϋπόθεση για το «ναι» προς τον κ. Λίγκα την ψήφιση ως αναπληρωτή γραμματέα του Νίκου Γόγολου, ο οποίος επίσης εκδήλωσε ενδιαφέρον γι’ αυτή τη θέση. Μάλιστα ο Γ. Θωμάς, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, είπε στον Ν. Λίγκα πως αν δεν συναινέσει στην στήριξη του Ν. Γόγολου θα θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για τη θέση γραμματέα.
Στην περίπτωση που συνέβαινε αυτό, δηλαδή να διεκδικήσει τη θέση γραμματέα ο Γ. Θωμάς, το πιθανότερο θα ήταν στην ψηφοφορία που θα ακολουθούσε να σημειώνονταν ισοψηφία 5-5. Φέρεται ότι θα ψηφίζονταν από τους Νίκο Γόγολο, Σεβαστή Φέκα, Ράνια Τρομπούκη, Αντιγόνη Πριοβόλου και με την δική του ψή-φο θα έφτανε στους πέντε. Με το μέρος του ο Ν. Λίγκας είχε μια συμπαγή «ομά-δα» αποτελούμενη από τους Βασίλειο Μαγκούτη, Θεόδωρο Γόγαλη, Ανδριανή Οικονόμου, Κώστα Γκίζα και την δική του ψήφο. Επαναλαμβάνουμε ότι απουσίαζε ο Νίκος Νικολάου, ο οποίος στην επόμενη συνεδρίαση που θα πήγαιναν λόγω ισοψηφίας, είναι άγνωστο σε ποιον θα έριχνε την ψήφο του.
Προκειμένου να μην τιναχθεί στον αέρα η ενότητα, μαθαίνουμε ότι αποσύρθηκαν για λίγο ο Ν. Λίγκας και ο Θ. Γόγαλης, με σκοπό να εξετάσουν την πρόταση που διατύπωσε ο Γ. Θωμάς και επανερχόμενοι ανακοινώθηκε πως ο Θ. Γόγαλης αποσύρει την υποψηφιότητά του και έτσι ομόφωνα αναπληρωτής γραμματέας ανα- δείχθηκε ο Νίκος Γόγολος, με αποτέλεσμα να διασφαλιστεί έτσι η ενότητα στους κόλπους της ΝΕ.
Σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου συνεδριάζει εκ νέου η ΝΕ για την κατανομή των υπολοίπων αξιωμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ