«Χωρίς κανένα αντίκρισμα οι υποσχέσεις του διχαστικού υπουργού ιδιωτικοποίησης της υγείας από τα Ιωάννινα. Δυναμική η απάντηση από τους υγειονομικούς» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών νοσοκομείου Άρτας και Κέντρων Υγείας.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει: «Ενώ ο υπουργός εδώ και εβδομάδες δήλωνε ότι όλοι οι συμβασιούχοι θα πάρουν παράταση ενός έτους (εκθέτοντας και τα ντόπια φερεφωνά του), στο νομοσχέδιο της προηγούμενης εβδομάδας ανακοίνωσε έξι, τρεις και δύο μήνες παράταση, πολυδιασπώντας τους συμβασιούχους.
Ενώ το κονδύλι μισθοδοσίας των επικουρικών είναι εγγεγραμμένο στον κρατικό προϋπολογισμό του 2024, έδωσε έξι μήνες μέχρι τις ευρωεκλογές ώστε και οι υπηρετούντες να είναι στην εξάρτηση της ομηρίας και οι άνεργοι να προσδοκούν μελλοντικές προσλήψεις. Τελικά κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, υποσχέθηκε ένα χρόνο για τους επικουρικούς, αγνόησε τους ειδικευμένους νοσηλευτές, στους ΣΟΧ (Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου) έδωσε πάλι τρεις μήνες και ενώ κάνει δηλώσεις για δεύτερο 3μηνο και ότι “οι εργολάβοι θα φύγουν”, κάθε παράταση συνοδεύεται από την διάταξη “έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για εργολάβο” όπως και τώρα!!!
Η επικίνδυνη δήλωσή του για “δύο νοσοκομεία κορμό στα Γιάννενα” σε συνδυασμό με την άρνησή του να απαντήσει στους εκπροσώπους της ΕΙΝΗ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Ηπείρου) για τις τεράστιες ελλείψεις σε Πρέβεζα, Άρτα, Φιλιάτι και Λευκάδα, σηματοδοτούν την πολιτική επιμονή στο σχέδιο υποβάθμισης των περιφερειακών νοσοκομείων και της παραπέρα συμφόρησης του ΠΓΝΙ και του ΓΝ Χατζηκώστα, σύμφωνα με τον κατασκευασμένο “χάρτη αναγκών υγείας” που διαμορφώνεται με μοναδικό κριτήριο την οικονομική αποδοτικότητα του ιδιωτικοποιημένου ΕΣΥ και των νοσοκομείων – επιχειρήσεις.
Στην Άρτα προκηρύσσονται μόλις μια θέση ιατρού ακτινολόγου και μια θέση γιατρού χειρουργικής ή εσωτερικής παθολογίας ή πνευμονολογίας – φυματιολογίας για το ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), όταν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στις κλινικές. Το Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας δεν μπορεί και δεν πρέπει να καταστεί κέντρο αξιολόγησης και διακομιδής περιστατικών!
Καμιά αυταπάτη και εφησυχασμός. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να γιγαντωθούν. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επιπλέον προσλήψεις μονίμων ενάντια στο νέο ΕΣΥ. Είναι η μόνη λύση. Η κυβέρνηση έχει άλλωστε στήριγμα όλο το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο που κληρονόμησε από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία και το ασφαλιστικό, για να τρέξει την άγρια επίθεσή της. Ούτε βήμα πίσω αντεπίθεση τώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ