Σχεδόν όλοι καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την βάρβαρη επίθεση της ΧΑΜΑΣ εναντίον αμάχων στα Ισραηλινά Κιμπούτς και στο χώρο, όπου κυρίως νέοι, γιόρταζαν ειρηνικά. Εκτελέσεις εν ψυχρώ αθώων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων. Αρπαγή 200 και πλέον αμάχων από τους χώρους επίθεσης, οι οποίοι κατέστησαν όμηροι στα χέρια των τρομοκρατών. Ολόκληρη σχεδόν η ανθρωπότητα βρέθηκε απέναντι και καταδίκασε αυτή τη βαρβαρότητα.
Σαφώς το Ισραηλινό κράτος είχε το δικαίωμα να επέμβει στρατιωτικά προκειμένου να εξουδετερώσει τη ΧΑΜΑΣ. Όμως αντί οργανωμένης επίθεσης του Ισραηλινού στρατού είδαμε από την πρώτη μέρα ανηλεείς βομβαρδισμούς από πυροβολικό και αεροπορία εναντίον κτιρίων, στα οποία κατοικούσαν άμαχοι και εναντίον νοσοκομείων, στα οποία νοσηλεύονταν ασθενείς, αλλά και τραυματίες εκ των βομβαρδισμών. Τυφλά χτυπήματα εναντίον μικρών παιδιών, τα οποία θάβονταν κυριολεκτικά κάτω από τα ερείπια με το αιτιολογικό ότι κάτω από τα κτίρια και τα νοσοκομεία κρύβονταν οι τρομοκράτες της ΧΑΜΑΣ.
Αυτός ο τρόπος εξουδετέρωσης της ΧΑΜΑΣ είναι άκρως ανορθόδοξος στρατιωτικά, διότι τελικά δεν πλήττει τους τρομοκράτες αλλά τον άμαχο πληθυσμό! Είναι γενοκτονία και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Ο Ερντογάν έχει δίκιο να χαρακτηρίζει τη σφαγή στη Γάζα «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» ανεξάρτητα αν μιλάει υποκριτικά εφόσον η χώρα του έχει διαπράξει κατά το παρελ- θόν μεγάλες γενοκτονίες εναντίον των λαών της Αρμενίας, του Ελληνικό Πόντου κλπ.
Είναι γνωστό σε όλους ότι οι τρομοκράτες της ΧΑΜΑΣ κινούνται σε υπόγειους χώρους μεγάλης έκτασης. Γιατί δεν πήγαν οι ανίκητες δυνάμεις του Ισραήλ να τους ξετρυπώσουν; Συνεπώς ο στόχος του Ισραηλινού στρατού δεν είναι η σύλληψη των τρομοκρατών της ΧΑΜΑΣ αλλά η γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού που ζει στη λωρίδα της Γάζας. Βλέπω στην Ελληνική τηλεόραση να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες που πυροβολούν εναντίον κτιρίων εντός των οποίων υπολογίζουν ότι υπάρχουν τρομοκράτες. Δεν είδα, όμως, νεκρούς τρομοκράτες παρά τις αντίθετες ανακοινώσεις του Ισραηλινού εκπροσώπου περί εκατοντάδων φονευθέντων! Αντίθετα είδα δύο ή τρεις περιπτώσεις νεκρών Ισραηλινών στρατιωτών να επιχαίρουν πάνω από τα πτώματά τους τρομοκράτες της ΧΑΜΑΣ.
Τώρα οι Ισραηλινοί ετοιμάζονται να τροφοδοτήσουν με νερό τις υπόγειες στοές για να πνίξουν τους τρομοκράτες αδιαφορώντας αν πνι- γούν και οι εναπομείναντες περίπου 100 όμηροι. Είναι γεγονός ότι ο Ισραηλινός στρατός αδιαφορεί για την τύχη των ομήρων παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τόσο των οικογενειών τους όσο και γενικότερα των πολιτών του Ισραήλ. Φτάνει σε ακραίες ενέργειες προκειμένου να επιτύχει την εξουδετέρωση της ΧΑΜΑΣ με μηδενικές απώλειες του στρατιωτικού προσωπικού.
Ούτε η ΧΑΜΑΣ έβαλε σε παρόμοιο κίνδυνο τους ομήρους. Και αν με ρωτάτε τι θα μπορούσαν να κάνουν, θα σας απαντήσω ότι μετά τους πρώτους βομβαρδισμούς κτιρίων από τους Ισραηλινούς και τη σφαγή αμάχων, οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να τοποθετήσουν από ένα όμηρο σε ταράτσες κτιρίων που θα ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, τα οποία ήταν δυνατόν να πυροδοτηθούν από απόσταση με τηλεχειρισμό. Θα χτυπούσε τότε η Ισραηλινή αεροπορία τα κτίρια αυτά; Αντ’ αυτού οι τρομοκράτες απελευθέρωσαν ομήρους, όχι βέβαια γιατί τους λυπήθηκαν, αλλά γιατί πέτυχαν την απελευθέρωση από τις Ισραηλινές φυλακές πολλαπλάσιων Παλαιστινίων που κρατούνταν εκεί προφανώς για έκνομες ενέργειες.
Επικαλούνται κάποιοι, μεταξύ των οποίων και δικοί μας πολιτειακοί και πολιτικοί ηγήτορες, το Διεθνές Δίκαιο. Τέτοιο δίκαιο υπάρχει αλλά το ερώτημα είναι ποιος θα το εφαρμόσει! Συνεπώς Διεθνές Δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυρότερου, ο οποίος γίνεται ακόμα πιο ισχυρός όταν έχει φίλους που για μια χούφτα τρομοκράτες στέλνει δύο αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο! Είναι δυνατόν να καταδικασθεί ο Νετα- νιάχου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας; Όσο έχει υποστηρικτές τους Αμερικανούς, ποτέ! Ο Μιλόσεβιτς που δεν είχε τέτοια υποστήριξη καταδικάστηκε.
Τελικά ο Ισραηλινός στρατός μετά από εβδομάδες και αφού ισοπέδωσε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα έκανε «χερσαία επιχείρηση» για να πιάσει τους τρομοκράτες! Αυτό λέγεται περίπατος αρμάτων μάχης σε ισοπεδωμένη περιοχή που δημιουργήθηκε με τη σφαγή των αμάχων και τη φυγή όσων επέζησαν σε άγνωστη κατεύθυνση.
Εγώ έζησα μικρό παιδί σε γειτονιά της Άρτας όπου κατοικούσαν όλες σχεδόν οι Εβραϊκές οικογένειες. Έχω συναναστραφεί Εβραιόπουλα αλλά και μεγαλύτερους στην ηλικία και θυμάμαι ότι σαν λαός είναι δειλοί, είναι φοβιτσάρηδες. Σήμερα στηρίζονται στα υπερσύγχρονα όπλα που διαθέτουν. Ουδέποτε θα έκαναν χερσαία επιχείρηση αν ήταν βέβαιοι ότι θα αντιμετωπίσουν σώμα με σώμα τους τρομοκράτες της ΧΑΜΑΣ. Θα είχαν πολλούς νεκρούς με υπερβολικό πολιτικό κόστος στην Ισραηλινή κοινή γνώμη και δεν το ήθελαν. Επέλεξαν την σφαγή των αμάχων εφόσον δεν κινδυνεύουν από κανένα διεθνές δίκαιο για εγκλήματα πολέμου.

*Ο Γιώργος Χαλκιάς είναι
επίτιμος δικηγόρος

Σημείωση: Το αφιέρωμα του Γιώργου Χαλκιά για τον Ναπολέοντα Ζέρβα θα συνεχιστεί αλλά μετά την παρέμβασή του με δύο επίκαιρα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ