Την αυτοδίκαιη αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου χρόνου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το σύνολο των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ζητούν με αναφορά τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Εργασίας 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πρωτοβουλία του συναδέλφου τους Κώστα Μπάρκα (Πρέβεζας).
Η αναφορά στηρίχθηκε σε σχετική επιστολή της Ένωσης Εργαζομένων Υπουργείου Παιδείας (ΕΝΕΡΥΠ). Όπως αναφέρεται, από τη στιγμή που βάσει του άρθρου 4, παρ. 6 του Συντάγματος, κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων, η συνεπαγόμενη υποχρεωτικότητα της στράτευσης, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου χρόνου πραγματικής και όχι πλασματικής ασφάλισης.
Η αναγνώριση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, θα μπορούσε να εφαρμοστεί όπως εφαρμόζεται για τον υπολογισμό του συνταξιοδοτικού χρόνου κύησης και λοχείας που απολαμβάνουν όλες οι εργαζόμενες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ