Θερμό χειροκρότημα σε Σταματία Γεροθανάση και Θανάση Τρικούπη στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής
του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Βιβλίου». Τα λόγια της Σοφίας Εξάρχου πριν το ξεκίνημα της συναυλίας

Πολύ όμορφα κύλησε η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Βιβλίου» Άρτας στην αίθουσα Διώνη.
Η σοπράνο Σταματία Γεροθανάση με τη φωνή της να χτυπάει ευαίσθητες χορδές, με τη συνοδεία κοσμήτορα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (Άρτα) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θανάση Τρικούπη μάγεψαν τον κοινό.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ακούστηκαν έργα Ελλήνων συνθετών που είναι ακόμα άγνωστα στο ευρύ κοινό. Σε μια προσπάθεια ανάδειξής τους οι καλλιτέχνες μάς έκαναν κοινωνούς αυτών των κομματιών σε μοναδικές εκτελέσεις. Όμως και τα πιο γνωστά έργα που ακούστηκαν στο δεύτερο μέρος ολοκλήρωσαν την θεματική ενότητα της βραδιάς.
Η ερμηνεία της υψιφώνου ολοκληρώθηκε με το «μπισάρισμα» και την πανέμορφη ακουστική μας τέρψη. Οι «Φίλοι του Βιβλίου» συνεπείς στους απαιτητικούς ακροατές πέτυχαν το στοίχημα για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Σκοπός τους, όπως αναφέρουν, είναι με την συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών να προβάλλουν τόσο στο κοινό της Άρτας όσο και της ευρύτερης περιοχής την κλασική μουσική. Να γίνει η Άρτα πόλος έλξης των φίλων αυτού του είδους της μουσικής.
Πριν την συναυλία μίλησε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, πολύτιμη συνεργάτιδα και προπαντός φίλη του «Τ», Σοφία Εξάρχου, συμβολαιογράφος. Ανέφερε: «Με μεγάλη μας χαρά εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου “Οι Φίλοι του Βιβλίου” σας καλωσορίζουμε σήμερα στη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής με τους έξοχους Σταματία Γεροθανάση και Θανάση Τρικούπη. Είναι ουσιαστικά η πρώτη μέρα, η οποία λόγω κωλύματος υγείας της κ. Γεροθανάση μετατέθηκε για σήμερα.
Με την υποστήριξη του Δήμου Αρταίων, των μεγάλων χορηγών μας “Βιομηχανία Καράλης”, “Φάρμα Χήτας”, ξενοδοχείου “Κρόνος” και Φροντιστηρίου “Άπειρο”, κατορθώσαμε να φέρουμε εις πέρας αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Με το τοπικό μας κανάλι ArtTv χορηγό επικοινωνίας να μας καλύπτει το ρεπορτάζ και την μετάδοση του προγράμματος, νοιώθουμε ότι πάντοτε όλοι αυτοί στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες που κάνουμε για την πόλη μας την Άρτα.
Η κλασική μουσική είναι ένα είδος που δεν έχει την ανάλογη ευρεία ανταπόκριση στο κοινό της πόλης μας. Ευελπιστούμε με τις εκδηλώσεις μας αυτές να ρίξουμε τον σπόρο για μια γενικότερη αποδοχή της. Παράλληλα επιχειρούμε να καλύψουμε και τις ανάγκες των ήδη μυημένων σ’ αυτό το είδος της μουσικής παιδείας. Όλα τα ωδεία που υπάρχουν στην πόλη μας, το Μουσικό Σχολείο, αλλά και το καταξιωμένο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχουν τους μαθητές και τους φοιτητές που διψούν για τέτοιες εκδηλώσεις. Επιθυμούν να βρίσκονται σε ζωντανά event, ώστε να βιώσουν και να θαυμάσουν από κοντά καλλιτέχνες αυτού του διαμετρήματος.
Ο αγαπητός καθηγητής Θανάσης Τρικούπης είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές αυτού του εγχειρήματος. Με την διττή ιδιότητα, του κοσμήτορα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και τη θέση του αντιπροέδρου στον Σύλλογό μας, έχει ένα τεράστιο πεδίο προσφοράς. Με μεγάλη μας χαρά σήμερα έχουμε δίπλα μας την καταπληκτική λυρική τραγουδίστρια Σταματία Γεροθανάση.
Με ένα δυναμικό, πολυσχιδές και εξαιρετικό βιογραφικό και οι δυό τους, συναντιούνται εδώ σήμερα στην αίθουσα “Διώνη” της Άρτας να μας… ιντριγκάρουν. Με το λιτό και απέριττο ήχο του πιάνου και την αμεσότητα της γυναικείας φωνής, ας χαθούμε στις νότες.
Με το δυνατό ήχο του πιάνου, που χτυπάει ευαίσθητες συναισθηματικές χορδές και με την ανθρώπινη φωνή, που είναι ίσως το τελειότερο μουσικό όργανο και χτυπάει απευθείας στην καρδιά, ας απολαύσουμε τους αποψινούς πρωταγωνιστές της όμορφης βραδιάς μας.
Καλή σας ακρόαση και απόλαυση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ