Το Agatha Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας στην Άρτα (Οκτώβριος 2024) και σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κύφαντα, προκηρύσσουν διαγωνισμό αστυνομικού διηγήματος.
Θέμα του διαγωνισμού: Έγκλημα στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας. Τα 20 καλύτερα διηγήματα, τα οποία και θα επιλέξει κριτική επιτροπή, θα εκδοθούν σε τόμο που θα παρουσιαστεί στη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Όροι του διαγωνισμού
• Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μόνο όσοι έχουν καταγωγή/ έχουν γεννηθεί ή διαμένουν στο νομό Άρτας.
• Τα διηγήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 2.500 λέξεις.
• Το έγκλημα που θα επιλέξουν οι συμμετέχοντες είναι ελεύθερο. Ως έγκλημα μπορεί να θεωρηθεί η λαθεμένη αντίδραση ενός ατόμου σε μια κρίσιμη κατάσταση. Δεν είναι οπωσδήποτε φόνος, αλλά οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη – ενδεικτικά, φόνος, ληστεία, απαγωγή, ξυλοδαρμός, κλοπή, ή συνδυασμός τους. Ο χρόνος διεξαγωγής του εγκλήματος και ο αριθμός των εμπλεκομένων αφήνεται στην κρίση των συμμετεχόντων.
Προθεσμίες και διαδικασία
• Η υποβολή των διηγημάτων πρέπει να γίνει μέχρι 31 Μαρτίου 2024 στη γραμματεία του Agatha Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας στο mail artacrimefest@gmail.com. Τα διηγήματα θα συνοδεύονται με σύντομο βιογραφικό του/ της συγγραφέα.
• Η γραμματεία του Φεστιβάλ θα στείλει τα διηγήματα στην κριτική επιτροπή ανώνυμα για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της επιλογής.
• Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα είκοσι καλύτερα διηγήματα ως τις 15 Ιουλίου 2024.
• Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email μεταξύ 20 Ιουλίου και 10 Αυγούστου. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει δύο εβδομάδες πριν την επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου.
Η κριτική επιτροπή: Γρηγόρης Αζαριάδης (συγγραφέας). Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης (συγγραφέας, δημοσιογράφος). Χρήστος Καραβασίλης (Μαθηματικός, Φροντιστήριο Αστρολάβος). Ιωάννα Πετρίδου (Διευθύντρια του Agatha Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας). Φίλιππος Φιλίππου (συγγραφέας). Γιάννης Χουτόπουλος (εκδότης, Εκδόσεις Κύφαντα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ